Anadolu medyası Bursa’da buluştu

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen ‘Anadolu Medya Buluşması’ dün gece Çelik Palas Otel’de düzenlenen kokteyl ile başladı. Kokteylde basın mensuplarını yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anadolu’dan gelen basın mensuplarını Bursa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
    Başkan Altepe, 72 ilden 100’e yakın basın mensubunun Bursa’ya geldiğini ifade ederek, “Değerleriyle dikkat çeken ve özel bir şehir olan Bursa, kendisini de tanıtmak isteyen bir kent. Kentlerin ve ülkenin en büyük dinamiği de basındır. Basın mensuplarını Bursa’da ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Türkiye’de yapılacak çok iş var. Kentlerimizde ve ülkemizde yapılanlar konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında da basına büyük iş düşüyor” diye konuştu. Bursa’da basının güçlü bir noktada olduğunu da ifade eden Başkan Altepe, organizasyona katılanların kentten güzel anılarla ayrılmasını istediğini belirtti.
    ‘Anadolu Medya Buluşması’nın açılış töreni de Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gazeteci örgütlerin başkan ve yöneticileri ile gazetecilerinin katılımıyla yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, birlik olmanın mesleki açıdan önemine vurgu yaptı.
    Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal ise Osmanlı döneminden günümüze kadar basın özgürlüğünün sağlanamadığını ve Türkiye’nin tutuklu gazeteciler sıralamasında dünya şampiyonu olmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, İstanbul basınında Anadolu’nun ancak, kaza, cinayet, doğal afet gibi felaket haberleriyle yer aldığını, oysa kentlerinin nabzının sadece yerel basında attığını belirterek, yerel yasının önemine dikkat çekti.
    Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç de basının, milletin gören gözü, işiten kulağı olduğunu kaydetti. Yerel değerlerden evrensel değerler üreten Anadolu basınına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ödünç, bu buluşmada, yaşanan sorunlara çözümler üretilecek toplantıların gerçekleşeceğine inandığını kaydetti.
    Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ise, her gün 100’e yakın yerel gazeteci takip ettiğini, gerek içerik gerekse yazı dili gibi konularda yapılan hatalara dikkat çekti. Basının, demokrasinin kılcal damarları olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ise gerek gazetecilerin yıpranma haklarının geri verilmesi gerekse basın ilan kurulu aracılığıyla yapılan katkılarla hükümet olarak basına gerekli destek ve önemi verdilerini söyledi.
    Türkiye’nin koyduğu hedeflere emin adımlarla ilerleyen bir ülke olduğuna dikkat çeken Vali Şahabettin Harput ise, bu yolda basın başta olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu kaydetti. Her mesleğin emir ve kanunlarla saygın hale gelemeyeceğini ifade eden Harput, “Gazetecilik, yansız, yanlışsız, ön yargısız, gerçekten hizmet düşüncesiyle yapılan kutsal bir hizmettir. Kutsallık sadece camide namaz kılmakla olmaz. Yanlışa karşı çıkan bir tavır sergilemek de kutsal bir değerdir” dedi.
Konuşmaların ardından Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, açılışa katılan protokol üyeleri ve organizasyona ev sahipliği kurum yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.