“Altın Bebek” ödülünü almak istiyoruz

“Altın Bebek” ödülünü almak istiyoruz
Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Kaan Bütün, anne sütünün önemine vurgu yapılan kampanya içindeki çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Altın Bebek” ödülünü almak istediklerini söyledi.
Hastane olarak kendilerini en önde gördüklerini belirten Bütün, “ Karacabey anne sütü çalışmalarında çok ileride. 12 Haziran 2006 tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Unicef tarafından başlatılan proje kapsamındaki çalışmalar çerçevesinde 22 Kasım 2006 tarihinde “bebek dostu il” ünvanını, kurum olarak da “bebek dostu hastane” ödülünü aldık.
Halkımızın %80’nine ulaştığımızı düşünüyoruz. Üç Anne Destek Gurubu oluşturarak ulaşamadığımız anne ve anne adaylarını bilgilendirmeye başladık.
Garaj, Pazaryeri ve Atatürk Parkı’nda emzirme odaları açmak ve önemli noktalara açacağımız standlarla bilgilendirme çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Belediye bu konuda öncülük yaparak garajda bir yer tahsis etti. Önümüzdeki hafta ilk “bebek emzirme odası” açacağız. Sütaş, Nestle ve Trakya Birlik’de oluşturulacak stantlara ürün desteği yapacaklar. Anneleri doğru emzirme ve anne sütü hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmaların sonu yok. Kısıtlı imkanlarla ve personelle çalışıyoruz. Baş Hemşire Hüsniye Kayacan, Baş Hemşire Yardımcısı Ayşe Başar ve diğer ebelerimiz yapılan toplantıların hazırlanmasında özveriyle görev yaptılar. Bu çalışmalar, Akfa, Trakya Birlik, Sütaş ve Nestle’de devam ediyor. Dolayısıyla halkımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Bu nedenle inanıyoruz ki bu yıl “Altın Bebek” ödülü Karacabey’e gelecek” dedi.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.