Alo Meltem (Halkın Sesi)

Alo Meltem (Halkın Sesi)



Karacabey bayraklarla donatıldı
Son günlerde yaşadığımız üzücü terör olayları karşısında gösterilen toplumsal duyarlık ve onurlu duruş gerçekten çok güzel Karacabey’de de bu onurlu duruşun bir örneği geçtiğimiz Pazar günü sergilendi. Ancak ufak da olsa Şehit kanları üzerinden siyasi rant sağlama çabaları da yok değildi. Örneğin Güncü Fırını önüne asılan Başbakan’a gönderme yapılan pankart. Neyse ki bu pankart kısa sürede kaldırıldı. Topluma mal olmuş olaylarda hiç değilse, siyasi parsa toplamaktan vazgeçelim.
***
THK’dan köylere yardım eli
THK Karacabey Şubesi yetkilileri gerçekten özverili çalışan insanlar. Son yıllarda THK aleyhinde bilinçli olarak politikalar yürütüldü. Atatürk’ün kurduğu bir kurum olduğu göz ardı edildi. Karacabeyli THK yöneticileri her şeye rağmen Emanetin farkında olarak mücadelelerini sürdürüyor. Tüm Atatürkçüler bu kuruma destek vermelidir.
***
“Bire bir ilgilenmeye geldik”
Karacabey birden bire Dershanelerle doldu. 2 Yıl öncesine kadar Karacabey’de dershane sıkıntısı çekiliyordu. Çevre İl ve İlçelere giden öğrenciler bu konuda sıkıntı çekiyordu. Şimdi bu yönden büyük bir rahatlama söz konusu. Fakat Dershanelerdeki öğretmen kalitesi sorgulanmalı. Eğer bu yönden de olumsuzluk yoksa, önümüzdeki yıllarda Karacabeyli öğrenciler ülke genelinde çarpıcı başarılara imza atacaktır. Milli Eğitim Şube Müdürlüğü de Dershaneleri çok iyi denetlemeli.
***
Eğitim-Sen’den greve destek
Eğitim-Sen kendi sendikasına bağlı öğretmenlerin sorunlarını halletti de şimdi sıra başka işçilere mi geldi. Vallahi bravo.
***
Ücretsiz kalp taramasına yoğun ilgi
Bizim millete bedava olsun da sirke olsun isterse. Lıkır lıkır içmeye hazır herkes. Kimse sağlığına özen göstermiyor. Herkes de 20 kilo göbek. Sağlıksız beslenme. Ondan sonra işin yoksa doktor doktor hastane hastane dolaş. Hastaneler hasta toplamaya uğraşmak yerine toplum ve kişi sağlığı konusunda aydınlatıcı ve bilgi verici çalışmalara da önem verse daha iyi olmaz mı?
***
Tarım markalaşıyor
Karacabey’de tarımın markalaşması çok yararlı olacak. Ama Karacabey’de ticaretin durumu iç açıcı değil. Komşu M.Kemalpaşa bu yönden Karacabey’den çok daha şanslı, çünkü nüfus ve köy sayısı olarak Karacabey’in 2 katı. Üstelik kapalı havza konumunda, yakın il ve ilçe yok. Tüm nüfus M.Kemalpaşa’ya bağımlı sanat ve ticaret yönünden. Karacabey hem ufak hem de Ticari saha yönünden komşu İl ve ilçelere açık vaziyette. Nüfusun yarısı dışarıya kaçıyor. Bunda Karacabey esnafının da suçu az değil hani. Karacabey’de yakında kapanan çok işyeri görebiliriz.
***
Tarım markalaşıyor
Tarım Markalaşıyormuş. Hepsi hikâye. Tarımın dibine kibrit suyu ektiler. Karacabey’de ipoteksiz tarla kalmadı. 3-5 sene içinde tüm araziler yabancı bankaların eline geçecek kimse farkında değil.
***
Özgüven (İsmail Hakkı Özsarı)
Hocam yazılarınızı özenle takip ediyorum. Hoşuma gidiyor. Yazılarınızı Van’da okuyorum. Van’da karayollarında çalışıyorum ve yazılarınızı okurken kendimi Karacabey’de zannediyorum.
***
Selam (İsmail Hakkı Özsarı)
Değerli Hakkı Hocam: Ben, eşiniz Sevgi Özsarı hanımefendinin eski bir öğrencisiyim. Elektronik posta adresinizi görünce sizin aracılığınızla öğretmenime selam göndermek istedim. Şu an Ankara’da Kara Kuvvetleri Komutanlığında Astsubay olarak görev yapmaktayım. Bizleri geleceğe hazırlayan değerli öğretmenimi uzun yıllardır göremesem de hiç unutmadım. Kendisinin ellerinden öper, sağlık ve mutluluklar dilerim.
***
Köy Enstitüleri ve İmam Hatipler (İsmail Hakkı Özsarı)
Bu konuda çok haklısınız. Türkiye çok şeyler kaybetti son elli yıldır ufuksuz insanların ufuksuzlukları yüzünden. Askeri darbeler değil miydi hep önümüze set çeken? O yüzden hiç şaşırmadım bir mareşalin sözlerine. Aslında Atatürk’ü en iyi tanıyan ve anlayan askerlerin olması gerektiği yerde onun fikirlerinden hiçbir pay kapamamış olmaları çok ayıp. Yıllardır aydınlık insanlara yapılan bu zulümler hep örümcek kafalı beyinler yüzündendi. Ama benim en çok üzüldüğüm ve yadırgadığım nokta: İsmet İnönü’nün bir mareşale bunu anlatamaması ve yenilgiyi kabul etmesidir. Bakın Fethullah Gülen okullarına ve İmam Hatiplere, şimdi oların gardını alıyorlar. Aynı mareşaller şimdi de konuşsalar ya, kapatsalar ya bu yobazların yuvalarını önlem almak adına. Ama bunu yapamazlar, onların gücü sola yeter.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.