Alo Meltem (Halkın Sesi)

Alo Meltem (Halkın Sesi)


Sarıbey yolu yine can aldı: 2 ölü
Çok üzücü bir kaza. Nerede ise bir aile yok oldu. Bu yol derhal düzenlensin.
***
Sarıbey yolu yine can aldı: 2 ölü
Yenisarıbey yolundaki kazaya Çok üzüldük. Bu yoldu her yıl onlarca kişi hayatını kaybediyor. Herkes de öylece bakıyor. Daha kimlerin canının yanması bekleniyor. Tamam, yetkililer Karacabey’li anlı şanlı aklı karalı parti yöneticileri uyuyabilir. Ovaköyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen neden çözüm için bastırmıyor? Bu yolun daha on yıl önce düzleme arazi toplulaştırması sırasında projesi ve ödeneği hazırdı. Ama kişisel menfaatler ön plana çıkınca bu yol yaptırılmadı. Sami Özseçen ön ayak olup yetkilileri harekete geçirsin. Bütün Ovaköyleri arkasında. Devlet yapamıyorsa, kendi bütçe imkânlarıyla yapsın. Yazık değil mi? daha kaç can gidecek?
***
Kızılay’ı anlattılar ödül aldılar
Maalesef çocukluğumuzun en gözde kurumu Kızılay batma noktasına getirildi. Hiç birimizin Kızılay’a güveni kalmadı. Gerçek yardım gönüllüleri bu kurumun başına geçmedikçe bu durumda kalmaya mahkûm. Siyasi partilerin oyuncağı haline getirilen böylesine gözde kurumlara dürüst insanlar sahip çıkmalıdır.
***
İnternet kafelere ‘veli’siz girilmeyecek
Çok güzel bir uygulama. Her şey yüzde yüz iyi ya da kötü değildir. İnternet kafelerin çocukların gelişimine büyük katkıları olduğu kadar, zararlı yönleri de çok. Çok farklı yaş gruplarından genç ve çocuklar bir araya geliyor. Birbirlerinden olumsuz etkilenip yaşından büyük konularda bilgi sahibi oluyor ve psikolojileri bozuluyor. Denetim şart ama velilerin kafelere gelmesi neredeyse imkansız. Bunun yerine kafelerin denetimi gerçek anlamda sağlanmalı. Yeni nesil Kahvelere değil kafelere gidiyor. Kahvelerin adı kafe oldu. Önümüzdeki yıllarda hiç kahvehane ve benzeri yer kalmayacak. Denetim yüzde yüz sağlanmalı.
***
Tüke-Der’den kaçak et uyarısı
Tükeder tüketicileri kaçak et konusunda uyarıyor. Bizi değil yetkilileri uyarmalı. Bunlara kim göz yumuyor. Belediyeler sağlıklı denetim yapıyor mu? Örneğin kasaplara baskın yapıp hangi etin nereden alındığını, fatura vb. belgelerini inceliyorlar mı? Yeter ki avanta almadan denetim yapılması sağlansın.
***
Ayça eczanesi açıldı
Bu kadar eczane fazla değil mi Karacabey’e? Vergi rekortmenleri arasında ilk sırayı eczaneler çekiyor. Ya halkımız çok hastalanıp ilaç kullanıyor ya da diğer işyerleri sahipleri sinek avlıyor. Vergi Dairesi uyuma, biraz fabrikaları, avukatları, doktorları, kuyumcuları da denetleyin lütfeenn.
***
Ayça eczanesi açıldı
Karacabey’in 20. Eczanesi hayırlı olsun. Kardeşimize hayırlı işler dileriz.
***
Dağkadı’da traktör kazası: 1 ölü
Bu kaçıncı traktör kazası. Traktörleri kapalı tente ve arka ışıklandırma zorunluluğu var ama denetlenmiyor. Bakın şimdi bu traktörün kapalı tentesi olsaydı bu acı kaza meydana gelir miydi? En fazla yaralanma olurdu. Trafik denetimleri kadar çiftçi dernekleri de bunun için uğraş vermeli.
***
Şaban Tuğ: Vatan için göreve hazırız
Keşke tüm TİGEM çalışanları gibi halkımızda duyarlı olsa.
***
Belediye kiracılarına savaş açtı
Başkan seçimlerden sonraki gün Karacabey’e gelecek işadamları sayesinde 5000 kişiye iş kapısı açılacağını söylememiş miydi? Şimdi ise esnafa takmış çıkar sağladığı birkaç yalakanın istediği her şeyi yapıyor, bu ne yöneticilik ne adamlıktır. Git artık başkan… Yeter!…
***
KARACABEY
Sevgili Nevzat, Yazılarını beğenerek takip ediyorum. Çevreye karşı duyarlılığın için teşekkür ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.