Ales başvuruları 24 Eylül’de

Ales başvuruları 24 Eylül’de
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (Ales), 2007-sonbahar Dönemi Başvuruları 24 Eylül’de Başlayacak. Sınav, 18 Kasım Pazar Günü Yapılacak.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2007-Sonbahar dönemi başvuruları 24 Eylül’de başlayacak. Sınav, 18 Kasım Pazar günü yapılacak.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan duyuruya göre, 2007-Sonbahar dönemi ALES başvuruları 24 Eylül Pazartesi günü başlayacak, 10 Ekim Çarşamba günü sona erecek. ALES’e, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvu-rabilecek. Yabancı uyruklu öğrenciler de sınava katılabilecek.
ALES’e başvurmak isteyen adaylar, üniversite rektörlüklerinde bulunan başvuru merkezlerinden 2 YTL karşılığında 2007-ALES Sonbahar Kılavuzu’nu ve Başvurma Belgesi’ni alacaklar. Adayların 40 YTL olan sınav ücretini de 24 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında bankaya yatırmaları isteniyor.
Sınav ücretinin yatırıldığı gün ile başvuru işleminin gerçekleştirildiği gün arasında en az iki gün bulunması gerekiyor. ÖSYM’nin duyurusunda, bu kurala uymayanların başvurularının gerçekleştirilemeyeceği hatırlatılarak, adayların ücretleri zamanında yatırmalarının önemi vurgulandı.
ALES’e başvurular bu dönem ilk kez elektronik ortamda yapılacak. 2006-LES veya 2007 ALES’e başvurmuş olan adaylar başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklar. Söz konusu sınavlara başvurmamış adayların ise başvurularını oluşturulan merkezler aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin ”www.osym.gov.tr” adresinden duyurulacak. Adaylar bu işlem karşılığında 3 YTL ”Başvuru Hizmeti Ücreti” ödeyecekler.
Sınav, 18 Kasım Pazar günü Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa’da yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.