AKP’nin “Sahte İmza Davası” sürüyor!

Dördüncüsü yapılan duruşma 27 Ekim’e ertelendi:
Mustafakemalpaşa AK Parti’deki “Sahte İmza Davası” 27 Ekim 2009 tarihine ertelendi. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, şikayetçi Avukat Seyfi Budak, İbrahim Güler, sanık Ahmet Büyükçivici ile Avukat İbrahim Küçükkıral katıldı.
         Diğer sanıkların vekili Avukat Uğur Poyraz, bir önceki duruşmada, “Seyfi Budak’a soracaklarım var” diyerek mahkemede bulunabileceği tarihe ertelenmesini istemesine karşın dün mazeret dilekçesi vererek, Adliyeye gelmedi.
 Bir önceki duruşmada şov yapan Poyraz katılmadığı duruşmada Budak’ın iddianamesi okundu.
         Seyfi Budak şikayetinde; “Önceki beyanlarımı tekrar ederim. AKP kurucu ilçe başkanı olarak görev yaptım. 2003 yılında yapılan kongrede ben kaybettim. Ali Koyuncu ilçe başkanı seçildi. 2004 yılında delegelerle yaptığım görüşmelerde bir takım sıkıntılar olduğunu öğrendim. Bunun üzerine parti tüzüğünün 45. maddesine göre delegelerin çoğunluğunun noter tasdikli imzası ile Bursa AKP İl Başkanlığı’na ihtarname çektik. Bursa AKP’den sorumlu bugünkü Devlet Bakanı Faruk Çelik, beni çağırarak, ‘Partimizde böyle şeyler olmasın. Olağan kongre yakında. Herkese eşit şans vereceğiz’ diyerek bana güvence verdi. Olayın üzerine düşmedim. Delege seçimini beklemeye başladım. Fakat 2004 Aralık ile 2005 yılı Ocak aylarında 10 gün önce delege seçimi yapıldığı ve seçimin kesinleştiğini öğrendim. Oysaki bilindiği üzere siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğüne göre önceden gazete veya başka vasıtalarla ilan yapılması, seçmen sandığı konulması, seçmen listesinin asılması, kısaca delege seçiminin duyurulması gerekirdi. Bütün ısrar ve talebimize karşı listeleri partiden ve emniyetten alamadık. Bir gün büromun kapısını açtığımda delege listelerini poşet içinde buldum. Bu listeleri getirip Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettim. El koyma kararı verildi. Eğer normal koşullarda usule uygun olarak delege seçimi yapılmış olsaydı, o tarihteki başkan Ali Koyuncu’nun seçilmesi olanaksızdı. Çünkü benimle birlikte delegelerin çoğu genel başkanlığa ihtarname çekmiştir.
         Atariye Mahallesi sayfasında yer alan üyelerden; Emin Loyan, Hanife Loyan, Sakıp Loyan, Samet Loyan, isimleri karşısındaki imzalar Sakıp Loyan’a aittir. Selimiye Mahallesi sayfasında yer alan Nurettin Şayakçı, Sebahat Şayakçı, Timur Şayakçı, Atatürk Mahallesi’ndeki Arzu Koyuncu, Nurten Koyuncu, Sacide Koyuncu, Sinan Koyuncu, Necibe Kurtulan, yine takip eden Atatürk Mahallesi listesinde yer alan Bülent Özer, Nihal Özer, Ayfer Özmen, Salih Özmen, Yunus Emre Mahallesi’nden Esra Koyuncu isimleri karşısındaki imzalar sahtedir, yani Ali Koyuncu’ya aittir.
 Yalıntaş Beldesine ait seçmen listesindeki imzaların tamamına yakını Mahmut Ertuğrul’a, Hamzabey Mahallesi seçmen listesindeki Pınar Trakyalı, Zeynep Trakyalı isimlerinin karşısındaki imzalar Bülent Trakyalı’ya aittir. Vıraca Mahallesi listesinde yer alan Emel Gültaş ve Erhan Gültaş isimleri altındaki imzalar Adnan Gültaş’ındır. Ayrıca Ahmet Büyükçivici akrabalarına ait tüm imzaları kendisi atmıştır. Sanıklardan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Ayrıca burada, iki ayrı suç vardır. Birincisi ‘Resmi Evrakta Sahtekarlık’, diğeri de ‘Siyasi Partiler Kanununun 112.maddesine Muhalefet’tir. Siyasete hile karıştırmanın suçunun unsurları bulunmaktadır. Bazı müştekilerin yerine imzayı kimin attığının bulunamaması önemli değildir. Çünkü bu kişiler seçim listelerine imza atmamışlardır. Biz Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtık. 2006/30 esas sayılı davamız parti içi müracaat yolu tüketilmediği için reddedildi. Zaten biz durumu öğrendiğimizde 10 günlük süre geçmişti. Bu nedenle parti içinde müracaatımız olmadı. Ben yaptığım işlerden dolayı AKP Bursa İl Disiplin Kurulu tarafından üyelikten ihraç edildim. İhraca itirazım üzerine dosya genel merkeze gitti. Ancak halen bu konuda bir karar verilmedi. AKP Bursa Disiplin Kurulu, ‘Sen bu dosyayı unut. Biz de bu dosyayı unutalım’ diyerek beni vazgeçirmeye çalıştılar’ dedi.
         Hazırlık beyanı okunmasının ardından müşteki İbrahim Güler, “Benim bir diyeceğim yok’ diye ifade verdi.
         Tanık Ahmet Özmen beyanında “Ben AKP üyesiyim. Eniştem Nurettin Şayakçı da parti üyesiydi. Nurettin Şayakçı’nın rahatsız oluşu nedeniyle kendisini parti binasına oy kullanmak için götürdüm. İçeriye girmedim’ diye konuştu.
         Hakimin Ahmet Özmen’e ‘Siz AKP’nin üyesi misiniz? Seçimlerden haberdar oldunuz mu?’ sorusuna Özmen, ‘Üyesiyim. Seçimlerden haberim yoktu. Seçimlerde oy da kullanmadım’ diyerek yemin etti.
 Sanık Ahmet Büyükçivici’nin vekili Avukat İbrahim Küçükkıral ise, “Ahmet Büyükçivici yönünden görgüye dayalı bilgim yoktur. Sadece duyumlarımı anlattım. Seçimin usule uygunluğu veya uygunsuzluğu parti yönetim kurulunun sorumluluğudur. Sanık Ahmet Büyükçivici de bu nedenle sorumludur. Sandık başında Kerim Akça, Bülent Trakyalı, İsmail Yetişkul bulunmaktadır. Onlar doğrudan sorumludur” şeklinde konuştu.
         Duruşma sonunda AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun eşi, sanık Esra Koyuncu için Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimatın beklenmesine, Müşteki İbrahim Güler’in imza örneklerinin yeniden alınmasına, Seyfi Budak ve İsmail Uğurlu dışındaki müştekiler ile mağdurlardan yeniden imza alınmasına ve mahkemenin 27 Ekim 2009 tarihine bırakılmasına karar verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.