AKP’de Erdem İşcan dönemi!

*İlçe başkanlığı görevini üstlenen İşcan, zaman yitirmeden 10 Aralık’ta yapılması düşünülen kongre hazırlıklarına başlarken, gündeme ise yeni yönetimde kimlerin yer alacağı oturdu.

Karacabey AK Parti İlçe Başkanlığı yarışında ipi göğüsleyen isim Erdem İşcan oldu. Murat Erol’un yaklaşık bir ay önce istifa etmesi ile başlayan heyecanlı bekleyiş içindeki “İlçe başkanı kim olacak?” sorusu nihayet dün netlik kazandı.
Sekiz isimle başlayan başkanlık yarışı, Bursa’da dört ismin elenmesiyle devam etti. Önceki gün Ahmet Şen, Erdem İşcan, Semih Torun ve Erol Şen AK Parti Genel Merkezi’ne çağırıldı. Ankara, görücüye çıkan dört isim arasından Erdem İşcan ile yola devam kararı aldı.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi de olan Erdem İşcan, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz kolları sıvadı ve zaman yitirmeden 10 Aralık’ta yapılması düşünülen kongre ile ilgili çalışmalara başladı.
Karacabey AK Parti’de yeni dönemde yola Erdem İşcan ile devam edileceğinin duyurulmasından sonra, tabanda hareketlilik yaşanmaya başladı.
Çiçeği burnundaki başkanın yeni yönetim kuruluna ise kimleri alacağı konusu gündeme oturdu.
Murat Erol’un deneyimlerinden yararlanacaklarını belirten Erdem İşcan, “Partimizin hedefleri çok büyüktür. Türkiye’yi 2023 hedefine taşırken, öncelikle 2019 virajını kazasız atlatmamız gerekiyor. Partimiz, bu düşünceler içinde tüm Türkiye’de yeni bir hamle başlattı. Karacabey’deki nöbet sırası ise bizlere geldi. Murat Erol başkanımızın bu güne kadar partimize ve Karacabey’imize kazandırdığı büyük hizmetler hiç bir zaman unutulmayacaktır. Erol’un deneyimlerinden her zaman yararlanacağız. Kimseyle kırgın değiliz. Bizim partimizde kırgınlık ve dargınlık söz konusu olamaz. Daha da büyümek için herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Güçlü Türkiye, güçlü Karacabey hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. AK Parti bayrağının daha güçlü dalgalanması için öncelikli hedefimiz olan 2019 yılındaki seçimleri zaferle noktalama hesapları içinde gece gündüz demeden çalışacağız. Bize güvenenleri mahcup etmemek için elimizden gelenin fazlasını vermeye gayret edeceğiz.” dedi.
İşcan meclis üyeliğinden istifa edecek mi?
AKP İlçe Başkanı olan Erdem İşcan’ın, kulislerde belediye meclis üyeliğinden istifa edebileceği şeklinde yorumlar yapılıyor. AK Parti tüzüğünde böyle bir yaptırım olmadığı biliniyor. Ancak temayül gereğinin bu doğrultuda işlediği belirtilirken son kararı Erdem İşcan’ın vereceği dile getiriliyor.
İşcan’ın, belediye meclis üyeliğinden istifa etmesi halinde yerine birinci sıradaki yedek üye Serkan Tarlı gelecek. Böylelikle Tarlı, yerel seçimlere kadar AK Parti Belediye Meclis Üyesi olacak.
Erdem İşcan kimdir?
AK Parti’nin yeni İlçe Başkanı Erdem İşcan, 1966 yılında Karacabey’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Karacabey’de, liseyi ise Bursa Ticaret Lisesi’nde tamamladı. Genç yaşta aile şirketine ortak olarak ticarete atıldı.
Evli ve 3 çocuk babası olan İşcan, 2014 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçildi. İşcan ayrıca, ilçedeki çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görev yapıyor. Karacabey siyasetine bir dönem damga vuran merhum Ömer İşcan’ın yeğeni olan Erdem İşcan, tanınmış çiftçilerimizden merhum Hatem İşcan’ın oğludur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.