Akıllı vurgun

Akıllı vurgun
*Belediye Zabıta ekiplerinin zorla sayaç değiştirmeye kalkışması üzerine vatandaşlar Kaymakamlığa başvurdu.
Karacabey Belediyesi’nin “Akıllı sayaç” uygulaması adı altında su abonelerine dayatma yapması yeni bir rant kapısı mı açılıyor tartışması yarattı.
Vatandaşlar zorlama yapılarak 300 YTL civarında fiyatla takılan sayaçları piyasada 150 YTL’ye bulunca isyan bayrağını çekti.
Belediye’nin sözde su kaçağını önleme çalışmaları yaptığı ileri sürülerek halka ballandıra ballandıra anlatılan “Akıllı sayaç” için ilginç iddialar gündeme geldi.
Su abonelerinin sayaçları tıkır tıkır çalışıyor durumundayken, Belediye Zabıta ekipleri zorla söküm gerçekleştirmeye başlayınca ortalık karıştı. Böylece Belediye’nin yüksek fiyattan satmaya çalıştığı akıllı sayaçlara vatandaşlar büyük tepki gösterdi.
Vatandaşlar, aylar önce başlatılan uygulamanın yeni bir vurgun kapısını açtığını dile getirerek, “Benzer ürünler, yarı fiyatına piyasada satılıyor. Bizim suçumuz ne anlamadık? 250 YTL artı KDV istenerek akıllı sayaçları almamız isteniyor. Akıllı sayaç taktıran komşularımız pişman. Akıllı sayaça geçtikten sonra ödedikleri faturalar, ödenmemiş gibi gözüküyor. Biz Belediye’den hizmet bekliyoruz. Hizmet diye önümüze koydukları akıllı sayaçla kaz gibi yolunuyoruz. Karacabey’de 25 bine yakın su abonesi olduğu göz önüne alınırsa 250 YTL’den satılan sayaçlardan 6 milyon 250 bin YTL ödeme yapılıyor. Bunun 3 milyon 750 bin YTL’si Belediye’ye kar mı kalacak belli değil. Ortada müthiş bir vurgun olabilir. 100 YTL’ye mal edildiği söylenen sayaçlar 150 YTL karla satılıyor. Böyle bir hizmet ne görüldü, ne de duyuldu. İddialara göre bazı vatandaşlar akıllı sayaçlara geçmeleri için zabıta tarafından zorlanıyor. Belediye görevlileri, abonelerin su saatlerini söküp “250 YTL getir, sana yeni sayaç vereceğiz” diye tehditle pazarlama yapıyor. Biz hukuk devletinde yaşıyorsak, bunlara “Dur” denmeli” diye tepkisini dile getirdi.
Sanayi Sitesi’nde su sayacı zorla sökülen bir abone, bugüne kadar böyle bir rezalet görmediğini belirterek durumu Karacabey Kaymakamlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa, İç İşleri Bakanlığı’na ve Genel Kurmay Başkanlığı’na bildirdiğini ve zorla gerçekleştirilen “Akıllı sayaç”la ilgili uygulamanın durdurulmasını istediğini dile getirdi.
Vatandaşlar arasında “Akıllı sayaç” uygulaması ile sözde kaçağı önleyeceğini öne çıkaran Belediye’nin Soğan Pazarı’nda kendine yakın şirketlerden su parası tahsil edemediği söylentileri dolaşmaya başladı.

Belediye’nin, su sayaçlarını zorla sökmesi şaşkınlık yarattı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.