AK Parti yöneticilerine sahtekarlık suçlaması

Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığını yürütürken 30.11.2005 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti delege seçimleri sırasında “Resmi belgede sahtekarlık yapıldığı” gerekçesiyle üç ay önce ortaya atılan iddialar üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı aralarında 1 Belediye Başkanı, 2 Belediye Meclis Üyesi, halen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, eski ve halen yönetici 10 AKP’li hakkında Asliye Ceza Mahkemesine dava açarak cezalandırılmasını istedi.
Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı ayrıca Ali Koyuncu’nun da aynı dosyada yargılanabilmesi için TBMM Başkanlığı’na yazı yazarak dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.
AK Parti Mustafakemalpaşa eski Gençlik Kolları Başkanı Özkan Korkmaz’ın üç ay önceki başvurusu üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlatması sonunda, yapılmadığı halde yapıldı gibi gösterilen delege seçimleri sırasında kullanılan 200’ü aşkın imzanın sahte olduğu belirlendi.
Kriminal tahlil raporlarına göre saptanan resmi evrak üzerindeki oyunlardan müşteki olan onlarca AK Partili vatandaş, delege seçimleri sırasında kendilerinin hiçbir yere imza atmadıklarını doğruladı.
Resmi belgede sahtekarlık ve 2820 sayılı yasaya aykırılık nedeniyle Mustafakemalpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamanın ilk duruşması 13 Haziran 2008 günü yapılacak.
Duruşmada; AK Parti Mustafakemalpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Trakyalı, AK Parti Mustafakemalpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Akça, AK Parti Mustafakemalpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Nadir Korten, AK Parti Yalıntaş Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul, AK Parti Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Ahmet Büyükçivici, AK Parti Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Sakıp Loyan, halen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, AK Parti eski yöneticisi Adnan Gültaş, AK Parti eski yöneticisi İsmail Yetişkul, AK Parti eski yöneticisi Melahat Kamile İlhan ve AK Parti eski yöneticisi Enver Güleç sanıklar arsında yer alacak.
Dokunulmazlığı olduğu için sorgulanamayan Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun arkadaşları her sahte imza için üç ile 5 yıl arasında hapis istemi ile yargılanacak.
Mustafakemalpaşa’da büyük yankı uyandıran dava ile ilgili susmayı yeğleyen AK Partili kurmaylar sessizliğe gömüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.