Açık İlköğretim Okulu sınav tarihleri değişti!

Karacabey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, “Açık İlköğretim Okulu” çalışma takvimi 1.,2. ve 3. dönem sınav tarihlerinin değiştiğini duyurdu.
            HEM Müdürü İbrahim Çalı, 14 Kasım’da belirtilen 1. Dönem sınav tarihinin 11 Ekim’e, 13 Mart 2010’daki 2. Dönem sınav tarihinin 31 Ocak 2010’a ve 17 Temmuz 2010 olarak açıklanan 3. Dönem sınav tarihlerinin 02 Mayıs 2010 tarihine alındığı bildirdi.
            Çalı, ‘Açık İlköğretim Okulu’nu bir yılda bitirme olanağı getiren yeni sistemle ilgili şu bilgilere yer verdi; “Açık İlköğretim Okulları öğretim süresi 3 yıldan, 3 döneme ayrıldı. Her dönemde öğrenciler, ilköğretim okulunun bir sınıfının (6.7.8.sınıf) derslerinden sorumludur. Her dönemde isterlerse bir üst sınıfın derslerinden en fazla 4 ders seçebilirler. Dönem sonu sınavında başarılı olanlar bir üst sınıfa geçerler. Borçlu geçme yoktur. Not yükseltme sınavı yoktur. Dönem sonu sınavında 2 dersten kalanlar,(Türkçe Dersi hariç) not ortalaması 50 (elli) olanlar doğrudan sınıf geçerler. Her dönem bir birinden bağımsız sınıf gibidir. Her dönemin sonunda kayıt yenilemek zorunludur. Her dönemin başında yeni kayıt yapılabilir. (Önceden yılda bir kez kayıt yapılıp, kayıtlı olduğu sınıf için iki kez sınava girilirdi) Tasdiknameli öğrencilerin daha ayrıntılı bilgi için en yakın Halk Eğitimi Merkezine yada 444 8 383 telefondan çağrı bilgi merkezinden bilgi alabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.