Tıbbi atıklara modern çözüm

Tıbbi atıklara modern çözüm
Karacabey Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında tıbbi atıkların taşınması ve yok edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. İmzalanan protokol gereği; Karacabey’deki sağlık kuruluşlarından çıkan tıbbi atıklar, steril yöntemlerle toplandıktan sonra Bursa’ya taşınarak yok edilecek.
Karacabey Belediyesi Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal, çağdaş ve sağlıklı bir Karacabey için teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak tıbbi atıkların çevresel normlara uygun şekilde bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekti.
Tıbbi atık oluşumuna neden olan ünitelerinden kaynaklanan tıbbi atıkların, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı kurumu ından özel dizayn edilmiş, lisanslı tıbbi atık taşıma araçlarıyla toplanıp, bertaraf edileceğini duyuran Beyhan Akınsal, “Karacabey Belediyesi olarak 22/07/2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ile Belediyelerin yükümlükleri gereği ilçemizde Sağlık Kuruluşlarınca üretilen tıbbi atıkların toplanması taşınması ve tıbbi atık sterilizasyon tesisine kabulüne ilişkin olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi nezdinde yürüttüğümüz girişimler olumlu sonuç verdi ve Karacabeyliler için çok önemli olan bu anlaşmanın imzalanmasını sağladık.
İlçemiz sınırlarında Karacabey Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve Karacabey Özel Sağlık Polikliniği başta olmak üzere büyük, orta ve küçük miktarlarda tıbbi atık üreten sağlık kuruluşları bulunuyor. Sağlık kuruluşlarından çıkan atıkların; kesinlikle ve öncelikle kaynağında düzenli bir ayrıştırmadan geçirilmesi, evsel nitelikli atıklardan da ayrıştırıldıktan sonra taşınması gerekiyor. Çağdaş normlara uygun bu çalışmamız ile Karacabeylilerin sağlık ve çevresel yönden olumsuz etkilenmemesini, tıbbi atıklardan kaynaklanan sorunların engellenmesini hedefliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.