Yaya kaldırımları işgalden kurtuluyor!

Yaya kaldırımları işgalden kurtuluyor!
*Belediye’nin geç kalmakla beraber aldığı bu kararın çok sevindirici olduğunu belirten vatandaşlar, kentin çağdaşlaşması adına başlatılan bu uygulamayı desteklediklerini söyledi.
Karacabey Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler nedeniyle yaya kaldırımlarını işgal eden esnafa Pazartesi gününe kadar süre verdi.
Karacabey’deki tüm esnafı konuyla ilgili uyaran Belediye Başkanı Ergün Koç, Pazartesi gününden itibaren kaldırımlara eşya, malzeme, araçgereç konulmayacağını, aksi takdirde yasal işlem uygulanacağını duyurdu.
Karacabey esnafının konuya anlayış göstereceğine inandığını vurgulayan Belediye Başkanı Ergün Koç, “Çağdaş kent olmanın en önemli gerekçelerinden biri de yaya kaldırımlarının görünümüdür. Yaya kaldırımları adı üstünde yayalarındır. Esnafımızın bu konuda her ne kadar haklı nedeni olursa olsun, yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız. Esnafımızın bizleri olgunlukla karşılayacağına inanıyoruz” dedi.
Karacabey Belediyesi’nin aldığı bu karar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Kimsenin kaldırımları işgal etmeye hakkı olmadığını belirten vatandaşlar, “Belediyeyi almış olduğu karardan dolayı kutluyor ve ne olursa olsun bu konuda taviz verilmemesini istiyoruz. İşgaller nedeniyle sokaklarda yürüyemez duruma geldik. Yasalara esnafların uymasını bekliyoruz. Karacabey’i düşünen her esnafın alınan karara saygı duyuracağından kuşkumuz yoktur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.