70 yıllık dükkanı kapatıyor!

Karacabey’in en eski esnaflarından Sadık Kutku, uzun yıllardır buyana işlettiği bakkal dükkanını süper marketlerin ilçede yaygınlaşmasının ardından kapatacağını söyledi.
Karacabey’in en eski esnaflarından olan Sadık Kutku, hızla artan büyük marketlerin esnafı zora soktuğunu vurgulayarak esnaflık yaşamını noktalaya-maya hazırlandığını söyledi. Büyük market zincirlerinin ortaya çıkmadan önce bakkal-ların rağbet gördüğünü ifade eden Kutku, son yıllarda artan marketler nedeniyle işlerin iyice kötüye gittiğini ifade etti. Kutku, “Çocuk yaşımda askerlere şeker satarak başladım bu işe. Yıllar geçti, esnaflık ta değişti tabii. Eskiden bakkal defterleri vardı veresiye takibi için. Şimdi kredi kartları bakkalın veresiye defterinin yerini aldı. Kredi kartı herkesin cebine girince, marketlerde önem kazandı” diye konuştu.
Kutku, hala bu işi yapan esnafın zor durumda olduğunu belirtti. Kutku, 40-50 YTL’ye dükkan kapatır hale geldiklerini belirterek, elektrik, kira, Bağ-Kur ve SSK primi ödeyen bir esnafın bu koşullar altında çalışmasının zor olduğunu vurguladı. Kutku, artık emekliye ayrılma zamanının geldiğini de sözlerine ekleyerek, önümüzdeki günlerde 70 yıllık bakkal dükkanını kapatacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.