3.Öğretmen hatıraları yarışması başladı

3.Öğretmen hatıraları yarışması başladı
Karacabey Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi İsa Aydemir, “Öğretmen hatıraları yarışması”nın bu yıl üçüncüsünü düzenlendiğini ve başvuruların başladığını duyurdu.
Aydemir,“Hatıralarınız Işığımız olsun” sloganıyla başlattıkları yarışmanın konusunun öğretmenlerin yöneticileriyle yaşadığı hatıraları olduğunu belirtti. Aydemir,”Yarışmayla, birikim sahibi öğretmenlerimizin tecrübelerini, eğitim çalışanlarının istifadesine sunmak, öğretmen ve öğretmen adaylarını mesleki tecrübeyle buluşturmak, yöneticilere öğretmenlik mesleğinin özünü ve hangi şartlarda yapıldığını yansıtarak sorunlara çözüm üretmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.
Bilindiği gibi bundan önce yapılan iki öğretmenlik yarışmasının şube birincilerini kitap haline getirmiştik. 2005 yılı şube birincilerini “Mum Işığında Son Mahni”, 2006 yılı şube birincilerini ise “ Yüreğimdeki Resimler” adlı kitaplarda toplamış, yoğun ilgi gören bu kitaplardan bugüne kadar elli bin adet basılıp ücretsiz dağıtıldı. Üçüncüsünü düzenlediğimiz bu yarışmanın şube birincileri de kitap haline getirilerek kamuoyunun hizmetine sunulacak. Söz konusu yarışmanın şartları ise şöyle:
Yarışmaya kimler nasıl katılacak?
Yarışma şartnamesine göre, yarışmaya üyemiz olsun olmasın (emekli) ve özel okul öğretmenleri dahil) bütün eğitim çalışanları katılabilecek.
Başvurular her ilde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlıklarına yapılacak.
Birden çok şube bulunan illerde işyerinin bulunduğu ilçedeki şubeye müracaat edilecek. Genel merkeze yapılacak başvurular ise dikkate alınmayacak.
Eserler CD ya da diskete kaydedilmiş olarak, bir çıktısı ile birlikte teslim edilecek.
Yazı 12 punto ile yazılmış en fazla 5-6 sayfa uzunluğunda olacak.
Hatıralar öğretmenlerin yöneticileriyle yaşadıkları olayları anlatacak.
Yöneticiler de kendi yöneticileri ile ilgili hatıralarını yazacaklar.
Yarışmaya katılacak eserler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olacak.
Yarışmaya ancak bir eserle iştirak edilebilecek. Hatıra sahibinin adı, soyadı, adresi, e-posta ve telefon numarası belirtilecek. Yarışmaya Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Denetleme ve Genel Disiplin Kurulu asıl üyeleri ile sendikamızın şube başkanları, il temsilcileri, şube yönetim kurulu üyeleri katılamayacak.
Objektif Bir Değerlendirme
Eserlerin değerlendirilmesinde objektif bir yol izlenecek. Eğitim-Bir-Sen şube başkanlıklarına teslim edilen hatıralar, 5 kişiden oluşan jüri üyelerince değerlendirilecek. Eserler okunurken isimler kapatılacak, her hatıraya bir kod numarası verilecek. Jüri üyeleri, ayrı ayrı eserleri puanlayarak değerlendirecek. Daha sonra jüri üyelerinin verdiği puanlar toplanarak aritmetik ortalaması alınacak. Puanlama işi tamamlandıktan sonra isimler açıklanacak. Ve en yüksek puan alan eser şube birincisi ilan edilerek Genel Merkez’e gönderilecek. Sonuç tutanağı düzenlenerek jüri üyeleri tarafından imzalanacak. Aynı yöntem şube birincileri arasından Türkiye genelinde dereceye girenlerin belirlenmesinde de uygulanacak.
Yarışma Takvimi
Katılımcılar yazılarını en son 26 Kasım 2007’ye kadar şubelere teslim edecekler.
3 Aralık 2007’de Şube birincileri belirlenecek.
10 Ocak 2008’de Türkiye genelinde dereceye girenler ilân edilecek.
18 Mart 2008’de Şube birincisi hatıralar kitap olarak basılacak.
Ödül töreni ise daha sonra belirlenecek bir tarihte Ankara’da yapılacak.
Mütevazı Ödüller
Yarışmada dereceye giren eğitimcilere mütevazı ödüller verilecek. Yarışma şartnamesine göre duyurulan ödüller ve miktarları şöyle:
Türkiye birincisine 3.000 YTL
Türkiye İkincisine 2.000 YTL
Türkiye üçüncüsüne 1.000 YTL
Mansiyon(3 adet) 500’er YTL
Jüri özel ödülü ise 500 YTL.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.