23 Nisan’da çocuklar şenlendi

23 Nisan’da çocuklar şenlendi
Karacabey’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl ki etkinlikleri renkli gösterilere sahne oldu.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kötü hava koşulları, M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’ndaki gösterilerin iptal edilmesine neden oldu.
Kötü hava şartlarına karşın coşkusunu yitirmeyen kutlamalar Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 23 Nisan Şenliği’nde doruk yaptı. Çok sayıda okulun halk dansları ve çeşitli gösterilerle renklendirdiği şenlik Atatürk Kültür Parkı Düğün Salonu’nda gerçekleşti.
Karacabey’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yılki etkinlikleri renkli gösterilere sahne oldu.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kötü hava koşulları, M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’ndaki gösterilerin iptal edilmesine neden oldu.
Kötü hava şartlarına karşın coşkusunu yitirmeyen kutlamalar Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 23 Nisan Şenliği’nde doruk yaptı. Çok sayıda okulun halk dansları ve çeşitli gösterilerle renklendirdiği şenlik Atatürk Kültür Parkı Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliği, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Garnizon Komutanı Yzb. Galip Erbil, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Miili Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, CHP Belediye Meclis Üyesi Fatma Mendeş, AKP Belediye Meclis Üyesi Seçkin Eken, Samet Karakaşlar, Nurgül Özatilla ve Hayati Demirel’de izledi.
Okulların hazırladığı gösteriler izleyenleri mest ederken, velilerde fotoğraf çekmek için adeta birbirini ezdi. 23 Nisan şenlikleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yüzlerini güldürdü. Okulların gösterileri sırasında yaşanan organizasyondaki aksama ise oldukça tepki çekerken, bazı okullar şenliği terk etme noktasına geldi. Sultaniye İlköğretim Okulu’nun iki sınıfla katıldığı şenlikte gösterisinin oldukça uzaması ve buna müdahale edilmemesi sinirleri gererken, iki sınıfla katılan okulların bir gösterisinin iptal edilmesi ise bardağı taşırdı. Bu karara uyup öğrencilerini gözü yaşlı evlerine gönderdiklerini söyleyen öğretmenler, şenlikte çifte standar uygulanığını vurguladı. Organizasyonda yaşanan tüm olumsuzluklara karşın, 23 Nisan coşkusunun önüne hiçbir şey geçemedi.
Şenliğin ilerleyen saatlerinde kardeş şehir Nedelino’dan katılan gösteri ekibi sahne aldı. Daha sonra Karacabey Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Topluluğu Gösteri ekibi “Kolbastı” oyunu ile büyük beğeni aldı. Gece geç saate kadar süren şenlikte son olarak Grup Naturel, sahne performansı ve söylediği birbirinden güzel parçalarla şenliğe katılanları coşturdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.