2008 yılı hububat ve baklagil destekleme primleri açıklandı

2008 yılı hububat ve baklagil destekleme primleri açıklandı
Karacabey Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Bakanlar Kurulu Kararı gereği yurt içinde 2008 yılında üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerinde destekleme fiyatlarının açıklandığını duyurdu.
Ceylan, üreticilerin satış belgelerini ibraz koşuluyla kilogram başına buğday için 5Ykr, arpa için 4 Ykr, çavdar için 4 Ykr, yulaf için 4 Ykr, çeltik için 10 Ykr, kuru fasulye için 10 Ykr, nohut için 10 Ykr ve mercimek için 10 Ykr destekleme primi verileceğini bildirildi.
2008 yılı ürünü satış belgelerinin 01 Mayıs 2008 tarihi ve sonrasında düzenlenmiş olması gerektiğini belirten Ceylan, müracaatların 30 Nisan 2009 tarihine kadar kabul edileceği açıkladı.
Başvuruların, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından verilen onaylı ÇKS belgesi ve ürün satış belgesi ile birlikte Tarım Kredi Kooperatiflerine yapılacağı ifade edildi.
Karacabey’de önceki yıllarda destekleme kapsamında olmayan nohut ürünü için prim ödemesi yapılacağı kaydedildi.
İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan son olarak, prim uygulamalarından, 2008 yılı ÇKS’de özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olmayanlar ile 2008 yılı ÇKS’de kayıtlı olmayan arazilerinde prime esas ürünleri üretenlerin yararlanamayacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.