17 Ağustos’u unutmadık

17 Ağustos’u unutmadık
Karacabey Anavatan Partisi Gençlik Kolları 8 yıl önce meydana gelen depremin yarattığı acıyı unutmadıklarını açıkladı.
Anavatan Gençlik Kolları Başkanı Murat Sel, geçen zamanda, yaraların büyük ölçüde sarıldığını ve yıkılan kentlerin yeniden kurulduğunu belirtti. Sel, “Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, yaşanan acının ve depremin yıkıcı etkilerinin akıl almaz boyutları ortaya çıktı. Deprem, ülke ekonomisine verdiği 20 milyar dolar zararla yüzyılın en büyük afetlerinden biri olarak tarihe geçti. Yerleşme ve yapılaşmaların etkin denetimi sağlanamamış ve deprem zararlarının atlatılması konusunda bir devlet politikası henüz ne yazık ki oluşturulamamıştır. Depremzedeler, facianın sorumlularına karşı hukuk savaşı başlattı. 2 binden fazla dava açıldı, ancak kesintiye uğrayan hukuki süreç, 17 Şubat 2007’de noktalandı ve sadece 40 kişi ceza aldı. Halen güçlendirilmeyi bekleyen binalar, endüstri tesisleri, fabrikalar, iş merkezleri ise sırada bekliyor. Çağdaş kentleşme anlayışını oluştura-madığımız için inşaatlar denetimsiz olarak yapılıyor” dedi.
Anavatan Partisi Bursa Gençlik Kolları ise yaptığı açıklamada; Gölcük, Değirmendere, Yalova ve Karamürsel’de açıklanan resmi sayıdan çok daha fazla kayıpların olduğunu anımsattı.
Açıklamada, “17 Ağustos 1999 tarihinde Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın batısında meydana gelen deprem, Gölcük, Değirmendere, Yalova, Karamürsel, Adapazarı, Kocaeli, Düzce, Bolu, İstanbul, Bursa, Zonguldak ve Eskişehir’i de kapsayan çok geniş bir alanı etkiledi. Açıklanan resmi sayıdan çok fazla vatandaşımızın toprak altında kaldığı acı bir gerçek. Bu depremde yaşamlarını yitirenleri hiçbir zaman unutmadık. Onların ruhlarını bir kez daha saygıyla anıyor, hayatta kalanların acısını yüreğimizde yaşıyoruz” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.