YOLCU !!!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Yol;insanları eşine,işine,dostuna,sağlığına, acısına,sevincine,yurduna kısaca insana değer ne varsa ulaştıran gerçek. Yol;bazen çıkmaz bazen açmaz. Deyimlerimiz yol sözcüğünde de örnekleri çok olan yaşam kılavuzu. Yolunu bulmak, yolsuz kalmak,yoldan çıkmak sayısız örnekten birkaçı…
Karayollarının yapımı aşamasında Bitümlü Sıcak Karışım (BİSK) kullanılır…dı… Yol üzerine hizmet anlayışı kuran sanki kendi cebinden yapıyormuş gibi “yol yaptık” cümlesini ayetleştiren (!) Akp ile bu yapılmadı. Son 15 yılda yapılan 17.421 km duble yolun yalnızca 3.800 km’si BİSK ile yapıldı. 13.621 km’sının 2-3 yıl ömrü olan asfalt ile yapılması ise Halkın kesesine incir ağacı dikmektir,”kul hakkı yemenin” ağababasıdır. Onarımı ise BİSK ile yapılanlara göre 4 kat daha fazladır. Yaptık dedikleri yollara 20 yılda 7 kez astarsız 3 kez astarlı bakım yapılması gerekiyor. Oysa BİSK ile yapılanda ise 14 yılda bir. Patlayan, çatlayan, çöken yolların nedeni de ortaya çıkmış oluyor. Ancak yandaş basın ve kanallarda tek bir harf yok,ulusun kimlere gittiği belirsiz paraları için. 2002’ye dek yapılan duble yollar 6.101 km. 3.890 km’si BİSK,2.211 km’si sathi kaplama. Yalnızca 2016 yılında Akp yollarının onarım bedeli için 1,7 milyar lira harcandı. Yani Karacabey -Bursa yolunda yapılan yol yapımı değil onarımı. 20 yılda 9 onarım daha yapılacak demektir.
Yollar nasıl yapıldı? Sümerbank, Tekel,Tüpraş,Sek,Etibank, madenler,santraller kısaca halkın malı ne varsa satılarak.Kime ve hangi yolla satıldı? Bilinenlere, üstelik 49 yıllık gibi esnek (!) krediler verilerek. Yetmedi,bu kez işçinin İşsizlik Fonuna el atıldı. Anayasal suç işlenerek fondaki birikimlerden bir kısmı yol yapımına bir kısmı Cumhurbaşkanlığı köşküne harcandı. Karayollarının maliyetinin,manevi yitiklerinin ülke ekonomisini ,geleceğini bataklığa sürükleyeceği bilinmesine karşın Abd buyrukları yerine getirildi. Köy Hizmetlerini geliştirmek yerine kapattılar. Böylece örneğin Yeşildere köyümüzün yol onarımı ya da bakımı için 120 km’den hizmet getirilmesi gibi korkunç bir maliyet altına sokuldu;Devletimiz dolayısıyla Halkımız.
Yollar kimlere yapıldı? Ulusal strateji, turizm, tarım,hayvancılık için uygun yerler kimlere satıldıysa onlara. Devletin yani Halkın Cumhuriyet kazanımları “yağma Hasan’ın böreği ” gibi emperyalizme peşkeş çekildi. Küreselcilik adlı emperyalist sermaye 80’lerden sonra “uygun iktidarları” daha çok destekledi. Bu iktidarların son son adımı Akp oldu. Ayakta tutmak adına kumpaslar kurulmasını sağladı. Yazılı ve görsel başında 100 bin dolar aylıklı “Yeni Türkiye “,”büyüyoruz ” masalları anlatıldı,anlatılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe açığı ile ya da kaynağı belirsiz kayıt altına alınmayan bütçe girdileri ile nasıl büyündüğünün yanıtının verilememesideAkp’nin en büyük günahlarından. İsrail’e atıp tutmakta mangalda kül bırakmayan hükümetin siyonizme tanıdığı ekonomik giriş serbestliği ise yaman ötesi çelişki olarak tarihte sorguya çekilecektir.
Yol üzerine hizmet anlayışıyla Ulusal Güvenliği tehlikeye atan,Ulusal Birliği açılıma sunan,Vatan Bütünlüğüne darbeler vuran Akp’nin “yolcu” olarak anılacağı günlerin eşiğindeyiz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.