Yılmaz ve Toktaş’a yapılan saldırıya sert tepki

Karacabeyli gazeteci, yazar, fotoğrafçı ve televizyoncu merhum Servet Somuncuoğlu anısına geçtiğimiz hafta sonu Türk Ocakları Bursa Şubesi’nce düzenlenen konferansa katılan MHP’nin eski İl Başkanları Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş, etkinlik arasında dışarıya çıktığı an Ülkü Ocakları’na mensup 20 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı.
İki il başkanının da sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, saldırı Ülkücü camiayı ayağa kaldırdı. Yüksel Yılmaz, MHP’deki kongre sürecinde 46 üst kurul delegesiyle birlikte Meral Akşener’i destekleyeceklerini açıklamıştı.
Seçilmiş son il başkanlarına yapılan çirkin saldırıya tepki gösteren Meral Akşener, sosyal medya hesabından çok sert bir paylaşımda buldu. Akşener, “Guguk kuşu anlayışı işbaşında. Başka anaların evlatlarıyla yiğitlik olmaz. Buyurun ağalar. Geçmiş olsun Yüksel Başkanım. Gencecik çocukları böyle bir eyleme yönlendirenler utansın. Geçmiş olsun Hasan Başkanım.” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesabından kınama mesajı yayınlayan MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ise, “Bugün Türk Ocakları’nın Servet Somuncuoğlu programında bazı arkadaşlarımıza yapılan saldırılar milliyetçi hareketle asla bağdaşmaz. Büyük ve onurlu bir aile olarak biz, sorunlarımızı konuşarak, dinleyerek ve çalışarak çözeriz. Camia vicdanını yaralayan bu olayı kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.