Tetikçiye müebbet, azmettirene 17, yardımcıya 12 yıl

*Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe Yazarı İ. Cihan Hayırsevener’in katilleri ile ilgili 9. celsede nihayet son noktayı koydu!
*İlkhaber Gazetesi Sahibi İhsan Kuruoğlu, öldürmeye azmettirmekten 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tetikçisi Serkan Erakkuş öldürmeye tam teşebbüsten müebbet, sürücü Kerem Yılmaz ise cinayete yardımcılık yapmaktan 12 yıl hapis cezası aldı.
*Marmara TV ve Yaşam Gazetesi San. Tic. Ltd. Şti. Yön. Kurulu Başkanı Ümit Babacan, “8 yıl sonra gelen karar teselli mi verecek, üzüntümü verecek, bilmiyorum. Bildiğim, onurlu bir görevin takipçiliğini yaparken öldürülen basın şehidimiz İ. Cihan Hayırsevener, ihale yolsuzluklarının aydınlatılmasında yeni bir sayfa açtı. Bandırma’da bir ilke imza attı. Bana göre basın tarihi Bandırma’da O’nunla başladı. O’nu unutmayacağız. Geç gelen adaletin, adalet olmadığının bilincindeyiz. Temyiz edilmesi beklenen dosya ile ilgili umarım Yargıtay’dan gelecek kararı fazla beklemeyiz de, “Ölen öldüğü ile kalır” mantığı haklı çıkmaz” dedi.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Aralık 2009 günü şehit edilen Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe Yazarı İ. Cihan Hayırsevener’in katilleri ile ilgili dosyada noktayı koydu.
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile İstanbul’dan, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyanın 08 Aralık 2017 günü yapılan 9. celsesinde, Gazeteci İ. Cihan Hayırsevener’in katilleri müebbet, 17 yıl ve 12 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.
18 Aralık 2009 günü öğle saatlerinde çalıştığı işyerine giderken, Atatürk Bulvarı üzerinde, 4 kurşunla katledilen basın şehidi, İ. Cihan Hayırsevener’in Avukatı Gökhan Küçük savunmasında, 8 yıldır adil bir karar beklediklerini dile getirerek,”Hayırsevener ailesi adalet beklemekten çok yoruldu. Artık bu dava sona ermelidir. Gelinen aşamada, cinayetin işlenmesi planlanarak, tasarlanarak yapıldığı anlaşılmıştır. Sanıkların gerçek dışı savunmaları ile zaman kaybedilmektedir. Hayırsevener, sanığı tanımadığını vurulduğu an söylemiştir. Dosya kapsamında cinayetin planlandığı ve nasıl tasarlandığı çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kerem Yılmaz hakkında Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin tespiti doğrudur. İhsan Kuruoğlu hakkındaki tespit doğrudur. İ. Cihan Hayırsevener, Bandırma da yaşayan çok değerli bir gazetecidir. Sorumluluğun bilinci içinde görev yaparken bölgenin en karanlık olaylarını aydınlatmıştır. Toplum yararına yaptığı güzel haberlerle, kapalı kapılar ardındaki ihale yolsuzluklarına ışık tutmuştur. Kendisi basın şehididir ve İstanbul’da bir müzede bu hususta önemli bilgiler yer almaktadır.
Sanıkların Bandırma’daki gücü ve etkisi bilinen bir olgu olarak dosya kapsamında ortaya çıkmıştır. Sanıkların en ağır ceza ile cezalandırılmalarını, haksız tahrik ve iyi hal hükümlerinin uygulanmamasını talep ederiz” dedi.
Mahkeme heyeti, sanıkları ve sanıkların avukatlarını dinledikten sonra, İlkhaber Gazetesi Sahibi İhsan Kuruoğlu’nu, öldürmeye azmettirmekten 17 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Tetikçi Serkan Erakkuş’a öldürmeye tam teşebbüsten müebbet hapsi verilirken, aracı kullanan sürücü Kerem Yılmaz ise cinayete yardımcılık yapmaktan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.
Karara her iki tarafın da itiraz edeceği öğrenildi.
Geç gelen adalet, adalet değildir!
Basın Şehidi Gazeteci İ. Cihan Hayırsevener’in öldürülmesiyle ilgili yapılan duruşmadan çıktıktan sonra konuşan Marmara TV ve Yaşam Gazetesi San. Tic. Ltd. Şti. Yön. Kurulu Başkanı Ümit Babacan, suçun ve suçluların belli olduğu bir duruşmanın bu kadar uzamış olmasının normal olmadığını söyledi.
Kararın gecikmesinin mağdurları daha da mağdur duruma düşürdüğünü ileri süren Babacan, “8 yıl sonra gelen karar teselli mi verecek, üzüntümü verecek, bilmiyorum. Bildiğim, onurlu bir görevin takipçiliğini yaparken öldürülen basın şehidimiz İ. Cihan Hayırsevener, ihale yolsuzluklarının aydınlatılmasında yeni bir sayfa açtı. Belki de yarım asırdır süren gün yüzü görmemiş yolsuzluklara ışık tuttu. Kanserin aspirinle tedavi edilemeyeceğini gösterdi. Yürekli ve dik duruşlu bir gazetecinin yapması gerekenleri kusursuzca yerine getirmekten çekinmedi. Bandırma’da bir ilke imza attı. Bana göre basın tarihi Bandırma’da O’nunla başladı. O’nu unutmadık, unutmayacağız.
Hayırsevener’i yitirmiş olmamıza mı, 8 yıldır adliye koridorlarında boşa geçen zamana mı yanalım?
Geç gelen adaletin, adalet olmadığının bilincindeyiz. Temyiz edilmesi beklenen dosya ile ilgili umarım Yargıtay’dan gelecek kararı fazla beklemeyiz de, “Ölen öldüğü ile kalır” mantığı haklı çıkmaz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.