“Terörün değil, Türk halkının belini kırdılar”

AKP’li yöneticilerin “Terörün belini kırdık” açıklamalarına karşı çıkan Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Terör, benim ülkemin belini kırmaktadır” dedi.
Tanrıverdi yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“12 Ocak 2016 İstanbul Sultanahmet’te patlama: 10 ölü, 15 yaralı…
13 Mart 2016 Ankara Ulus’ta patlama: 34 ölü, 125 yaralı…
19 Mart 2016 İstanbul Beyoğlu’nda patlama: 5, ölü 39 yaralı…
20 Mart 2016 Karacabey Bayramdere Köyüne Uzman Çavuş Cemil Turan’ın şehadet haberi ulaştı…
1 Nisan 2016 Bursalı Özel Harekat Polisi İlyas Kaygısız Diyarbakır’da şehit düştü…
15 Nisan 2016 Bursalı hemşerimiz Sinan Yaylı Mardin’de şehit düştü…
Tarih: 23 Nisan 2016; Yer: Karacabey, AKP Danışma Meclisi Toplantısı; Konuşmacı: AKP Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan: ”Terörün belini kırdık. Teröristlerin ve teröre destek verenlerin amaçları kursaklarında kaldı. Ve bu terör belasını bitireceğiz, söz veriyoruz.” (Yerel basından)
27 Nisan 2016 Bursa Ulucami Patlama :13 yaralı…
28 Nisan 2016 Manisa: Soma-Kırkağaç arasında asfalta tuzaklanmış bomba patlatıldı…
Son günlerde meydana gelen terör olayları tabiî ki yukarıda verdiğimiz örneklerle sınırlı değil. Ancak bu verdiğimiz örnekler dikkat ederseniz yakın çevremizde gerçekleşmiş ve acısı bizim ocaklarımıza düşmüş örneklerdir. Verdiğimiz her şehit, canlı bomba teröründe kaybettiğimiz her vatandaş elbette canımızı fazlasıyla yakmaktadır. Terörü nereden gelirse gelsin şiddetle lanetliyoruz. Ancak lanetlemek yetmiyor, bu terörün farkına varmak, önlemek için gerekli tedbirleri almak gerekiyor.
”Terörün belini kırdığını” iddia eden Bursa AKP Milletvekili Sayın Zekeriya Birkan ile ben farklı ülkelerde yaşadığımızı düşünmekteyim. Çünkü onun yaşadığı ülkede terörün beli kırılmıştır. Oysa terör benim ülkemin belini kırmaktadır. Acaba diyorum bu kadar şehit, canlı bomba, terör haberi sadece bizim izlediğimiz medyada mı veriliyor? İktidar beslemesinin yandaş medyasında terör haberleri yok mu da Sayın Vekil ”Terörün belini kırdıklarını” iddia ediyor?
Ülkemizi, kentimizi idare edenlerin, gözlerini biraz daha gerçeklere çevirmeleri gerekiyor. Canlı bomba artık Bursa’nın merkezine kadar gelmiştir. Manisa’da asfalt kenarına patlayıcı yerleştirilip, bombalı tuzak kurulabilmektedir. Kilis’e Işid füzeleri yağarken, benim ülkemin yetkilileri halen o füzelerin yanlışlıkla mı yoksa bilinçli olarak mı atıldığının ayırdın da olmadıklarından dem vurmaktadırlar.
Bir vatandaş olarak ben de Sayın Vekilimiz Zekeriya Birkan’la beraber ”Terörün belinin kırıldığı” aynı ülkede yaşamak istiyorum. Ama maalesef olmuyor. Ya onlar farklı bir ülkede yaşıyor, ya da biz. Halkın gerçeklerinden kopuk yaşayanlara çağrımız yeniden halkın içine dönmeleri ve onların gerçekleriyle yüzleşmeleridir. Üzülerek belirtmek gerekir ki terör, kredi borcu, geçim sıkıntısı, eğitimsizlik, her türlü çocuk ve kadın istismarı bizim yaşadığımız ülkenin gerçekleridir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.