TEKNOSAB’ın Karacabey’e katkısı büyük olacak

Tamamlandığında, Bursa ve ülkemize büyük katma değer sağlaması beklenen ve Karacabey sınırlarında yer alacak olan TEKNOSAB ile ilgili, önemli adımlar atılmaya devam ediliyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün ve Bursa kent protokolünün katılımıyla, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’ne (TEKNOSAB) bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, bölgede incelemelerde bulunuldu.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, müteşebbis heyeti olarak bu projenin içerisinde yer aldıklarını söyledi. 3T vizyonu ile göreve geldiklerini ifade eden Özkan, “Bunun açılımı olarak tarımsal yatırımlar, turizm yatırımları ve teknolojik yatırımlar demiştik. İşte teknolojik yatırımlarda en önemli faaliyetimiz TEKNOSAB olacak” dedi. Özkan, ilk günden beri kararlılıkla bu işin içerisinde aktif bir şekilde yer aldıklarının altını çizerek, bu konuda bölge halkı ile de istişareler yaptıklarını kaydetti.
Projemizden övgüyle bahsediliyor
Özkan, TEKNOSAB projesinin artık somut olarak sadece Bursa’nın değil, ulusal ve uluslararası platformların da dikkatini çektiğini dile getirerek, “Projemizden övgüyle bahsediliyor. TEKNOSAB’ın Karacabey’e ve Bursa’ya ciddi katkıları olacak. Bu konuda muhtarlarımızla görüşme imkânı buldum. Onlar da memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Bölge halkı da gelişmeleri yakından takip ediyor ve memnuniyetle karşılıyor” diye konuştu.
Türkiye’de bir ilk
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de TEKNOSAB’ın Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını ve özel bir proje olduğunu belirterek, “Biz Bakanlık olarak bu projeyi destekliyoruz. BTSO Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu liderliğinde projenin gidişatına ilişkin toplantımızı yaptık. TEKNOSAB projesinde kısa zamanda önemli mesafeler kat edileceğini ve gelecek yıl ilk fabrikaların kurulduğunu göreceğiz” dedi.
Ziyarette protokol de hazır bulundu
TEKNOSAB ziyaretinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, TEKNOSAB müteşebbis heyeti, meclis üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.