TAŞERONA ADALETLİ TEK ÇÖZÜM;KADRO

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

-Aah aahh oğlum-kızım; ben babanı-dedeni düğünde gördüm ilk kez….
Yaşı yetenler bu cümleyi anne ya da ninelerinden çok duymuştur. Akp’nin taşerona çözümü de buna benziyor. Akp’nin emek dünyasına en büyük ihaneti; devlette ve özelde sömürünün gizlenmişliği; taşeronluktur. Emeği sömürünün, kamunun sırtından bir avuç rantiyecinin beslenmesidir; taşeronluk. Sonra birden “laf olsun” diye taşerona kadro vereceğiz diyerek “oy avcılığına” çıktılar. Emek dünyasının baskısı yanı sıra batırdıkları kamu yönetimindeki zararların farkına vardılar (mı acaba)!. Çıkış için yine “labirentli” çözüm ürettiler; hiç bilinmeyenli denklem! 15 dakikada 80 maddelik torba torba yasa çıkaran bu anlayış “çağdışı-ahlak dışı” taşerona son veremiyor.
Akp Genel Başkanı iş dünyasına şunu söylemişti. “Biz siz fabrikaların kapısından içeri rahatça girin diye yasa değiştiriyoruz, ohal’ı kullanıyoruz”. Milyonlarca emekçi zurnanın son deliği demektir; bu. Size bool bool “kanaatkarlık” başlıklı fetva; işverene “kepçe kepçe” ayrıcalık tanınıyor; kısacası Emekçi Kardeşlerim. Oyu da sizden istiyorlar. “Alın teri kurumadan karşılığını veriniz” diyen bir anlayışın yerine Akp’yi hak ediyor musunuz? Bu hakedişte bugünlere ve yarınlara karşı gücünüzü kullanıyor musunuz?
Hazırladıklarını söyledikleri taşeron çözümünü hiç kimse bilmiyor. Kendilerinin de bildiğini ya da anladığını beklemiyorum. Sızan bilgiler şunlar. Kamuda çalışan 450 bin kişi 4/d statüsüne geçirilecek. Özel kesimdeki taşeron işçileri kapsama dahil değil. Düzenlemeden yararlanmak isteyen “fıtrat sınavına” tabi tutulacak. Yeni statüde değişen hiçbir şey olmayacak, ücretler aynı kalacak. Kamudaki 450 bin artı belediye ve il özel idarelerindeki 400 bin işçi bu kapsama dahil edilecek. TCDD, AA gibi özel bütçeli kurumlar bu uygulamanın dışında. Belediye işçisine kad-ro yok. Çalışma Bakanı “kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Yasasının 4. Maddesinde öngörülen “sürekli işçi statüsüyle” yani kadrolu istihdam edilecek. -Burada Akp’nin oyunu ortaya çıkıyor- ancak 4857 sayılı İş Yasasına tabi tutulacak. Getirilecek sınav KPSS gibi olmayacak, işle ilgili olacak. Adını da herhalde “fıtrat sınavı” koyarlar.
Varolan koşullar korunarak geçiş sağlanacak. Taşeron şirkette hangi işi yapıyorsa ona devam edecek. Ücretler aynı olacak. Sendikal örgütlenme korunacak. “İşçinin en son çalıştığı şirketteki kıdemleri dikkate alınacak”. Tayin hakkı olmayacak. 4857 sayılı İş Yasasının 2. ve 3. maddelerine göre; yasaya aykırı bir biçimde çalıştırılan taşeron işçileri, işin başından itibaren asıl işverenin işçisi sayılır. Taşeron işçileri bu hakka dayanarak mahkemeye başvurduğunda ise geriye dönük yaklaşık “80 bin lira” toplu para alabilir ve kadrolu işçiyle aynı hakka sahip olabilir.- Burada bir Akp oyunu daha oynanabilir-. “Yeni statüye geçişten yararlanmak isteyenlere, bu haklarından vazgeçme koşulu getirilip getirilmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgi kamuoyu ile paylaşılmadı”. Taslak açıklandığında bu durum netleşecek.
Çözüm kolay; laf salatası yapmadan, sulandırmadan, kavislendirmeden tüm işçilere KADRO…Diğer çözümler laf-ü güzaftır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.