Tarım sorunlarının çözümü önceliğimizdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Karacabey ve Mustafakemalpaşa'daki salça ve konserve üreticileriyle bir araya geldi.
    Milletvekili Önder Matlı, Salça ve Konserve Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SALKONDER) Genel Koordinatörünü Ahmet Özmumcu ve beraberindeki heyeti konuk etti.
    Bölgenin milletvekili olarak heyetten sektör hakkında bilgi alan Matlı, Türkiye'deki salça ve konserve üretiminin yarıya yakınının Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da bulunduğunu kaydetti. Önder Matlı, "Tarım sektörü stratejik sektörlerimiz arasında bulunuyor. Bu sektörün sorunlarının çözümü bizim önceliğimiz" dedi.
    Salça ve konserve sektörünün sorunlarını yakından takip ettiğini belirten Matlı, Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgesindeki üreticilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğinin altını çizdi.
    Matlı, sorunların çözümü noktasında ise gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse diğer mercilerde meselelerin çözümüne yönelik takipçi olduğunu ve bunun yanı sıra sektöre katkı sağlayacak faaliyetler konusunda çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.
    Salça sektörünün öncüleri de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulacak olan yeni tebliğ hakkında görüşlerini ilettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.