Sütaş ile Muharrem Yılmaz ve Matlı, Karacabey’in gururu oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 44. kez düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde 8 ayrı kategoride 87 ödül sahiplerini buldu.
Buna göre, Karacabey’in gururu olan Sütaş ve Matlı A.Ş. de çeşitli kategorilerde ödüllendirildi. ‘En Fazla Kurumlar Vergisi Ödeyen Bursa Firmaları’ kategorisinde Matlı A.Ş. birinci, Sütaş A.Ş. de 10. olarak ödüle layık görüldü. Sütaş A.Ş.’ye ayrıca, ‘Sektör Lideri’ kategorisinde ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık’ alanında ödül verildi. Son olarak da, ‘En Fazla Gelir Vergisi Ödeyenler’ kategorisinde Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, zirvede yer alarak plaketle onurlandırıldı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin gündemini belirleyen ve milli kalkınma hedeflerinin bölgesel uygulaması niteliğindeki projelere 2018 yılında da tüm hızıyla devam edeceklerini belirterek, “Bursa iş dünyamız ekonomiye can veren milli gücümüzdür. Ekonominin kahramanları olarak yeni yılda da büyük başarılara kucak açmaya, ülkemizin hedeflerinde en önemli aktör olmaya hazırız. Şer odaklara karşı milli bir duruş sergileyerek, inadına üretim, inadına yatırım, inadına istihdam diyen iş insanlarımız her türlü övgüyü ve takdiri hak ediyor.” dedi.
“Türkiye destanlar yazıyor”
BTSO Başkan İbrahim Burkay, konuşmasının ilk bölümünde, “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” inancıyla kenti ve ülkesi için değer üreten tüm iş dünyası temsilcilerini kutladı. Dış mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin istikrar ve güven ortamını sekteye uğratmak için her türlü gayreti gösterdiği bir dönemde elde edilen başarıların her zaman önemli olduğuna işaret eden Başkan Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi liderliği, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ve hükümetimizin dirayetli duruşu ve proaktif politikaları etrafında birleşen Türkiye, uluslararası siyasetten ekonomiye kadar her alanda destanlar yazıyor.” dedi.
Türkiye’nin ekonomik gücünü uluslararası ilişkilerde dostluk temelli işbirlikleriyle perçinlemek adına da çok önemli bir strateji yürüttüğünü belirten Başkan Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız liderliğindeki uluslararası alandaki bu stratejik adımlar, hem ülkemiz hem de Bursa’mız için büyük fırsatlar taşıyor.” diye konuştu.
“2018’de yeni başarılara hazırız”
2018 yılında da Türkiye’nin gündemini belirleyen ve milli kalkınma hedeflerinin bölgesel uygulaması niteliğindeki projelerin tüm hızıyla devam edeceklerinin altını çizen Başkan Burkay, “Bursa iş dünyası olarak yeni yılda da büyük başarılara kucak açmaya, ülkemizin hedeflerinde en önemli aktör olmaya hazırız.” dedi.
Enflasyon ve faizlerde kalıcı bir iyileşmeyle birlikte Türk Lirası’ndaki istikrarın temininin de iş dünyasının öncelikli talepleri arasında olduğunu kaydeden Burkay, şöyle devam etti: “Yakaladığımız büyüme ivmesinin devamı için yatırım ve ihracat odaklı desteklerin sürmesi, dış pazarlardaki büyüme rüzgarını arkamıza almak için Eximbank kredi faizlerinde indirim yapılması ve sigorta olanaklarının genişletilmesi iş dünyamız açısından çok önemlidir. Kredi Garanti Fonu üzerinden verilen desteklerin devamı da ekonomik büyüme açısından çok önemlidir. Bunlarla birlikte; işgücü piyasasında esnek uygulamalar ve iyileştirmeler, istihdam ve asgari ücret desteğinin devamı, KDV reformunun uygulamaya geçirilmesi de hükümetimizden diğer beklentilerimiz arasındadır. Hükümetimizin hayata geçirdiği reform ve teşvik paketleri bizi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olma ayrıcalığına kavuşturdu. Bu noktada teşvik ve desteklerin etkin koordinasyonunun sağlanması ve tek elden yönetimi oldukça önemlidir. Teşviklerde performans ölçümünün hayata geçirilmesini de öneriyoruz. Bu uygulamalarla birlikte kamu ve özel sektör olarak yine gıpta edilen yeni başarı öykülerine imza atacağımıza inancımız tamdır. Ülkemizin son dönemde stratejik sektörler için uygulamaya aldığı yerli ve milli projelerin arkasındayız.”
Dört yıllık süreçte Bursa’da ortak akılla güçlü bir strateji, güçlü bir ekonomi, güçlü bir vizyon ve güçlü bir nesil temeliyle 40’a yakın makro proje hayata geçirdiklerinin altını çizen Burkay, “Bu sayede Bursa, Türkiye ekonomisindeki öncü rolünü daha da pekiştirdi. Üretimden istihdama, sanayiden ihracata kadar ekonomideki kalkınma hamlemizi destekleyen projelerle, Bursa’mızın hedeflerini ve hayallerini beklentilerin çok daha ötesine taşımayı başardık” ifadelerini kullandı. Türkiye’yi gelecek hedeflerine taşıyacak en önemli zenginlik kaynağının üretim yeteneği olduğunu kaydeden Başkan Burkay, “Tüm bu başarılara Bursa iş dünyası olarak ortak aklın gücüyle ulaştık. İş dünyası temsilcilerimize projelerimize ve kent ekonomimize sağladığı katkılar için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“TEKNOSAB ve KOBİ OSB üretime ve ihracata güç katacak”
Yüksek teknolojili üretimde Bursa’yı yeni projelerle büyütmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, “Artık Bursa’dan daha çok Türkiye’nin projesi haline gelen ve altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz TEKNOSAB, yaklaşık 25 milyar dolarlık yatırımla hayata geçiyor. Kilogram başı ihracatımızı 4 dolardan 8 dolar seviyesine taşıyacak olan TEKNOSAB’da ilk fabrika binalarımızı da 2018 yılı sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için yine Türkiye’de bir ilke imza atarak gerçekleştirdiğimiz KOBİ OSB projemizde de 12 sektörde talep toplama sürecimiz devam etmektedir. KOBİ OSB projesiyle firmalarımız rekabet ve ayrışma yerine üretim ve ticaret zinciriyle daha verimli bir üretim modeline geçecek.” açıklamalarında bulundu.
“Artık günümüz dünyasında savaşlar topla tüfekle değil, ekonomik argümanlarla yapılıyor” şeklinde konuşan Burkay, “Bursa iş dünyası olarak bu gerçekten hareketle “Zaferin cephanesi üretimdir” demiştik. İş dünyamız, bu ülkenin ekonomiye can veren milli gücüdür. FETÖ başta olmak üzere farklı terör örgütleriyle el ele veren iç ve dış mihraklar ülkemizin güven ve istikrarını hedef alırken; bu şer odaklarına karşı milli bir duruş sergileyerek inadına üretim, inadına yatırım, inadına istihdam diyerek cevap veren iş insanlarımız her türlü övgüye ve takdire layıktır.” şeklinde konuştu.
8 ayrı kategori, 87 ödül
Bu yıl gerçekleştirilen törende 8 ayrı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, İhracat, İnovasyon, İstihdam, Dönüşüm ve Fark Yaratanlar, En Fazla Ar-ge Yapan KOBİ’ler ve Sektör Liderleri kategorilerinde 87 ödül dağıtıldı. Törende başarılı iş insanları ve firmalar ödüllerini BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk’un yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın elinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.