Su fiyatları cep yakıyor!

Karacabeyli vatandaşlar, su fiyatlarının çok pahalı olmasından yakındı. Türkiye’nin belki de en pahalı suyunu kullanmak zorunda bırakıldıklarına dikkat çeken vatandaşlar, Karacabey Belediyesi’nin bu konuda yeniden değerlendirme yapmasını istedi.
İçme suyunun Isparta’da Karacabey’den çok daha ucuz olduğunu ileri süren İrfan Şentuna, Belediyenin bilerek ya da bilmeyerek beceriksiz uygulamalarla halkın sessizliğinden yararlandığını söyledi.
Isparta Belediyesi’nin, oğlunun oturduğu eve tahakkuk ettirdiği su bedeli ödeme faturasını gösteren Şentuna eleştirilerini örneklerle ortaya şöyle koydu: “Isparta Belediyesi her türlü vergiler ve girdiler dâhil 15.12.2016’da 9 m3’lük suya 20.03 TL, 15.08.2017′ ödeme tarihli faturada 13 m3’lük suya 31.07 TL, tahakkuk ettirmiştir. Ayrıca Isparta Belediyesi, 2017 yılında da suya hiçbir zam yapmamıştır. MHP’li Isparta Belediyesi’nin halkına sunduğu su üstelik içilebilir nitelikte ve damacana ile satılan sulardan bile daha temiz.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ Karacabey Şube Müdürlüğü ise 11.08.2017 ödeme tarihli faturada bir abonenin harcadığı 6 m3 suya vergiler ve diğer girdiler dâhil olmak üzere tam 38.00 TL bedel tahakkuk ettiriyor.
Karacabeyliler bir zamanlar su şehri olarak anılan ilçemizde Türkiye’nin belki de en pahalı suyunu tüketmek zorunda bırakılıyor.
Anayasanın 10. Maddesi olan eşitliğin sağlanması ihlal edilmektedir. Bu kadarına da pes doğrusu! Bu memleketin yoksul insanları abdest alamaz, banyo yapamaz duruma geldi.
İçme suyu ücretleri pahalılıkta rekora gidiyor. Belediyeler böyle yaparsa, vatandaşı kim düşünecek? Karacabey’deki içme suyu ücretleri anormal yüksektir. Değerinin çok üstündedir. Ekonomik sıkıntı içindeki halk daha da zora sokulmaktadır. Bunlar söylenti değildir. Belgeleriyle ortaya koyuyorum. Çok pahalı su içiyor ve çok pahalı su kullanmak zorunda bırakılıyoruz. Halk çılgına dönmüş vaziyette. Karacabeyli olarak pahalı su içtiğimizi ve kullandığımızı diğer emsal belediyelerden de makbuzlarını getirip kanıtlayacağımı taahhüt ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.