“STK’lar artık Karacabey’e ağırlığını koymalı!”

Karacabey İmam Hatipliler Derneği, sivil toplum kuruluşlarını düzenlediği kahvaltıda bir araya getirerek istişarede bulundu. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, STK’ların Karacabey’e daha fazla fayda sağlayarak ağırlığını koymasının gerektiğinin altı çizildi.
İmam Hatipliler Derneği Binası’nda gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karacabey Temsilciliği ve Kum Tanesi Derneği’nin başkan ve yöneticileri de katıldı.
Kahvaltı sonrası programın açılışında konuşan Karacabey İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zeki Demir, insanı ön planda tutarak, hayırlı hizmetlere imza atmak için yola çıktıklarını söyledi.
KİHMED olarak 5 amaçlarının bulunduğunu vurgulayan Demir, “Birinci ana gayemiz hakikat. Hakikat çok önemli. Birbirimizin fikirlerine saygı duymalıyız. Bölgeciliğe de karşıyız. İnsanları ayırt etmemeliyiz. İkincisi adalettir. Adil olmak lazım. Adalet herkese lazım. İnanana da lazım inanmayana da. Üçüncüsü merhamet. Merhamet olmadan hiçbir şey olmaz. Merhameti olmayan insan eğitim veremez ve bir şey öğretemez. Dördüncü amacımız ehliyet ve liyakat. İşi ehline vermek gerekir. Bilene değil, bilmeyene iş verirsen işi saptırır. Ehil olanların işin başına geçmesi için çaba harcayacağız. Son madde ise danışmak, yani istişare etmek gerekir. Birbirimize danışacağız. Biz bir araya gelirsek kimse bileğimizi bükemez. Bu nedenle ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları bu 5 ana madde üzerinde yoğunlaşır ve bu konuda etkin rol oynarsa, Karacabey’imize katkısı büyük olur.” şeklinde konuştu.
Karacabey Kum Tanesi Derneği Başkanı Saim Bayram, ilçede yeni kurulmuş bir dernek olduklarını ve özellikle gençleri ilmin ışığında iyiliğe yönlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı. İlçedeki STK’lar Karacabey’e daha fazla fayda sağlaması gerektiğine dikkat çeken Bayram, “İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları arasında herhangi bir üstünlük yoktur ve olamaz. Ancak ilçemizdeki STK’ların çoğunda cılız yönetimlerin olduğunu düşünüyoruz. Çoğu Karacabey’in sorunlarına karşı duyarsız ve etkin değil. Bir sorun ya da sıkıntı varsa bu özendirerek değil, engelleyerek çözülebilir.” diye konuştu.
TÜGVA İlçe Temsilcisi Hakan Kılıç da, gençlerden kurulu ekiple Karacabey’de etkin olmak istediklerini söyledi. Ortaokul ve lise öğrencileri ile 12-35 yaş arası gençleri hedef belirlediklerini vurgulayan Kılıç, “Amacımız gençleri iyiliğe teşvik etmek ve kötülüğe sapmalarını engellemek. Temeli sağlam bir gençliğe ihtiyacımız var. Bunun için mücadele edeceğiz. İlçemizde tüm STK’ların birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Dernekler Federasyonu gibi bir şey olabilir. STK’lar artık Karacabey’e ağırlığını koymalı ve gerçekten bir şeyler yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Programda son olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, ‘Nesil Davası’na dikkat çekti. Milli Eğitim camiası olarak da önemli sorunları olduklarını ifade eden Dingin, “Dertlenmeden sıkıntılar çözülmez. En önemli derdimiz ise çocuklarımızın ‘yarış atı’ haline gelmesidir. Bunda kıyaslamanın etkisi oldukça büyük. Maalesef eğitim ve öğretim at başı oldu. Öğretim ağırlıklı bir sistemle bu iş olmaz. Eğitimin öğretimden önde olması gerekir. Bunun için öğretmen-öğrenci-veli üçgeninin sağlam olması gerekir. Ayrıca işte tam da burada sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. STK’lar toplumu doğru yönlendirmeli ve eğitime sürekli katkı sunmalıdır. Bu Nesil Davası’nı aileden başlayarak birlikte çözmeliyiz. Aksi halde sorunları çözemeyiz.” açıklaması yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.