Siyasetin kıblesi Hakk’ı üstün tutmaktır

Karacabey Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Zeynel Abidin Koçak, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, maneviyatın önemine dikkat çekti.
Koçak, “Tevhid ve adalet temeline dayalı sistemin adı Milli Görüş'tür. Yani, inancımızdır. Siyaset ahiret hesabına göre yapılmalıdır. Yani doğru-yanlış ne yaptı isek, hesaba çekileceğimizi bilmektir. Bunun adı da maneviyatçılıktır. Maneviyatçı olmaya mecburuz. Çünkü akıl ile her doğru bulunabilecek olsa idi, peygamberler gönderilmezdi. Siyasetin kıblesi Hakk'ı üstün tutmaktır. Batılı değil” dedi.
Hakk'ın üstün tutulduğu idare sistemlerinin hakim olduğu coğrafyalarda huzur, adalet, emniyet, refah ve saadetli asırlar yaşandığını dile getiren Koçak, “Hak nedir? Her zaman ve her şartta doğru olandır. 2×2=4 eder. Bin yıl önce de 4 ederdi, bu gün de öyle. Bin yıl sonra da.
Bu kabul Milli Görüş'ün kabulüdür ve fıtrata, akla, mantığa uygun olandır. Saadet'in dışındakilerin kabulü farklıdır. Mesela AKP'ye göre 2×2=5 ederken, CHP'ye göre 2×2=3'tür.
AKP ne diyor; Aman CHP gelmesin, gelirse din elden gider. CHP ne diyor; AKP gelmesin, laiklik elden gider. Bu ise batıldır, yanlıştır. Batıl Hakk'ın gelmesini, neden istemez? Çünkü Hak gelince batıl zail olur ve onların menfaatleri kesilir. CHP ile korkutup AKP'ye mahkum etme gayretleri hep bunun içindir ve bu oyunun devam etmesi için menfaatte işbirlikçiliği yapan medyanın bir kısmı da destek olmaktadır” ifadelerini kullandı.
İslamsız saadet olmaz diyen Koçak, “Ferdi hayatımıza da, toplumsal hayatımıza da İslam'ı hakim kılmaya mecburuz. Müslüman şuurlu olacak. Her alanda ve her işimizde şuurlu olmaya, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan, adaleti zulümden, hayrı şerden ayırt etmeye ve müspet olanların hakim olması, menfi olanların bertaraf edilmesi için çalışmaya mecburuz. Cihadsız İslam olmaz.
    Bizim için , insanlık için önemli olan değerler vardır. Bu değerlerin korunması asıldır. Bunlar; Cenabı Hakk'ın bütün insanlığa bahşettiği temel hak ve hürriyetlerdir ki; “Canın korunması”, “Malın korunması”, “Dinin korunması”,” Aklın korunması”, “Neslin korunması”dır. Bu değerler uğrunda malımızla-canımızla çalışmaya mecburuz. Bunun adı cihattır. Cihat, Allah'ın kulları üzerindeki hakkıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.