Sanal alemde kırmızı alarm!

Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, şirketler arasındaki yazışmaları takip ederek, hesap bilgilerini ele geçiren dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, yurtdışı kaynaklı raporlarla kendilerine iletilen ve son zamanlarda Türkiye'de meydana gelmeye başlayan yeni bir suç işleme yöntemi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Emniyet güçleri, şirketler ve özellikle kurumların ödeme işlemlerini yürüten uzmanların dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını istedi. “Banka hesap detaylarının değiştirilmesi, güncellenmesi” adı verilen bu dolandırıcılık yöntemi hakkında bilgi veren uzmanlar, dolandırıcıların çeşitli yöntemlerle iki şirket arasındaki yazışmaları takip ederek şirketlerin bilgilerini temin ettiğini dile getirdi.

YAZIŞMALARI TAKİP EDİYORLAR

Emniyet güçleri, bu yöntemin çoğu zaman, ticari işlem yapan iki şirketten birinin e-posta hesaplarına ait şifrelerin ele geçirilmesi ile olduğunu belirterek, "Şifrelerin değiştirilmeyip, zaman zaman hesaba girip yazışmaların takip edilmesi şeklinde olduğu anlaşılmaktadır. Şirketler arası yazışmalardan ödemenin ne zaman yapılacağını öğrenen suçlular, ödeme yapacak şirkete hitaben, alıcı şirketin banka hesap numaralarının değiştiğinden bahseden ve sözde yeni banka hesap numaralarını içeren e-posta iletisi göndermektedirler. Suçlular genellikle ödeme yapacak şirketi ikna edebilmek için, hesap değişikliği mesajını, alıcı şirketin e-posta adresine çok benzer bir e-posta adresinden göndermektedirler. Alıcı şirketin hesap numarasının değiştiğini zanneden gönderici ödeme miktarını dolandırıcılara göndererek mağdur olabilir" dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.