Salçalık domates hasadına başlandı

Türkiye’nin domates deposu olarak nitelendirilen Karacabey’de, yeni sezon salçalık domates hasadına başlandı.

Salçalık domatesin yüzde 40’ının üretildiği ovadaki hasat işlemlerinin Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Karacabey Ovası’nda üretilen 1 milyon ton domatesin yüzde 95’i salça fabrikalarına satılıyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karasu Mahallesi’nde tarım işçilerini ziyaret ederek, onlarla birlikte domates topladı. Türkiye’de salçalık domatesin yüzde 40’ının Karacabey Ovası’nda üretildiğini söyleyen Başkan Ali Özkan şöyle dedi:

“Karacabey’imizin en önemli tarımsal üretim değerlerimizden bir tanesi olan salçalık domates sezonu başladı. Salçalık domates bizim çiftçilerimiz açısından birinci derecedeki üretim çeşidi. Domates hasadının verimli geçmesi, piyasada karşılık bulması çiftçilerimizi yakından ilgilendirmekte. Çiftçilerimiz bu sezonu hatasız, kazasız bir şekilde gerçekleştirdikleri zaman Karacabey ekonomisi de bundan olumlu şekilde etkilenmekte. Çünkü üreticimizin ve çiftçimizin yüzü güldüğünde bütün Karacabey’e olumlu şekilde yansımaktadır.”

Domatesin kilogramı  25 kuruştan alınmaya başlandığını söyleyen domates üreticisi Hakan Pullu ise, “İnşallah domatesle yüzümüz gülecek. Girdilerimiz gübre, işçi, mazot başta olmak üzere çok fazla. Verim aldığımız zamanlar para kazanıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.