Sağlam’ın yerine Atbaş getirildi

Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Engin Sağlam’ın Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na atanmasıyla yerine Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden Mustafa Atbaş göreve getirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş’ın Temmuz ayı içerisinde Karacabey Adliyesi’ndeki görevine başlaması bekleniyor.
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yaz kararnamesiyle bölge adliye mahkemeleri ve adli yargıdaki toplam 780 hakim ve savcının görev yeri yeniden belirlendi.
Geçtiğimiz yıl Başsavcı Soner Aygün Afyon’un Bolvadin ilçesine Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması sonrası Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen Engin Sağlam, 2015 yılı Haziran ayında Karacabey Cumhuriyet Savcısı olarak ilçede görev yapmaya başlamıştı. Geçen bir yılın ardından ise Başsavcı Engin Sağlam, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Öte yandan evli ve 1 çocuk babası olan Sağlam’ın Karacabey Hakimi olarak görev yapan eşi Burcu Sağlam da, atamalar sonrası Ankara Hakimi oldu.
Temmuz ayı içinde yeni görevine başlaması beklenen Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş’ın Bismil Hakimi olarak görev yapan eşi Dilek Meral Atbaş da, Karacabey Hakimliği’ne getirildi.
Karacabey’e 2015 yılı Haziran ayında Malatya’nın Darende ilçesinden Cumhuriyet Savcısı olarak gelen ve son bir yıldır da Başsavcı olarak görev yapan Engin Sağlam, 2006 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara’ya giden Başsavcı Sağlam, göreve Aksaray’da başlamıştı.
Diğer yandan, Karacabey Hakimi Semih Doğan’ın da, Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.