“Resmen İyi Parti’li oldum”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa edip İyi Parti’ye geçen Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun üyeliği resmileşti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Doğruoğlu, “MHP’den istifa edip, Yargıtay’dan üyeliğimin silinmesinden sonra İyi parti Karacabey İlçe teşkilatında üyelik başvurumu yaptım.
Bu arada Bağımsız olarak Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyeliğimi sürdürdüm.
30.01.2018 tarihinde Yargıtay tarafından İyi Parti üyeliğim onaylandı.
Şubat 2018 Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi Meclisleri’ne, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi olarak katılacağım.
İlçemiz, ilimiz ve ülkemiz için ‘İyi’ olacak inşallah” dedi.
Bursa MHP’de istifalar sürüyor
Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 13 üyesi bulunan MHP’de istifa sayısı 4’ü buldu. MHP’nin sandalye sayısı 9’a indi.
Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın’ın ardından geçtiğimiz günlerde Orhaneli Meclis Üyesi Avni Çimen Erin ve Yenişehir Meclis Üyesi Ercan Özel’de MHP’den ayrıldı. Bursa kulislerinde, bu istifaların bununla da sınırlı kalmayarak önümüzdeki günlerde; MHP’nin İnegöl Meclis Üyesi İsmail Karaman, Gemlik Meclis Üyesi Kenan Çakır ve Kestel Meclis Üyesi Sabri Zümre’nin de istifa edeceği kulislerde ciddi bir şekilde konuşuluyor. Yaşanan 4 istifanın ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP’nin üyesi sayısı şu an için 13’ten 9’a düştü. İddia edilen isimler de istifa ederse bu sayı 6’ya kadar düşecek. Böylece Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP sıralarında sadece; Yıldırım meclis üyeleri İhsan Bilgili ve Gürhan Acar, Gemlik Meclis Üyesi Emrah Keskinden, Mustafakemalpaşa Meclis Üyesi Mahmut Gök, Gürsu Meclis Üyesi Ayhan Önal ve Yenişehir Meclis Üyesi Mesut Bedel kalmış olacak. Hüsnü Doğruoğlu’nun ardından MHP’den istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin İyi Parti’ye geçmeleri bekleniyor. Yani bu gelişmeler yaşanırsa, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda MHP 6, İYİ Parti 8 üyeyle temsil edilmiş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.