Özkan’dan AK Parti Kadın Kolları’na teşekkür buluşması

Karacabey’de, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli önderliğindeki gönüllüler, hayırseverlerden toplanan bağışlarla, Ramazan ayı boyunca her akşam muhtarlıklar aracılığıyla belirlenen ihtiyaçlı ailelerin iftar yemeklerinin, evlerine kadar ulaştırılmasında gönüllü olarak görev almıştı.
Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey Belediyesi ile Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, Ramazan ayı boyunca gönüllü olarak görev alan ‘AK Kadınlar’a, anlamlı hizmetlerinden dolayı geçtiğimiz Cuma akşamı Yeniköy’de, ‘Teşekkür buluşması’ düzenledi.
Destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum
Başkan Özkan, buluşmada yaptığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçe genelinde yardıma muhtaç ailelere erzak desteği sağladık. Ayrıca, hayırseverlerin katkılarıyla da Ramazan boyunca her akşam, toplam 200 aileye iftar yemekleri verildi. Destek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. AK Kadınlarımız, manevi duyguların pekiştiği Ramazan ayında, dar gelirli ailelere iftar yemeklerinin dağıtımını gönülden gerçekleştirdi. Sadece Ramazan’da değil, Karacabey’de nerede bir hayır işi olursa, mutlaka sizleri orada görüyoruz. Gönüllük çerçevesinde gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerinizden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Ailenizden, çoluğunuzdan, çocuğunuzdan fedakârlık yapıyorsunuz. ‘Bir hayra vesile olan onu işleyen gibidir’ deniliyor. Hep beraber sizlerin değerli katkılarıyla, hayırları ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Sayın Hamiyet Özenli ile birlikte, Ramazan boyunca iftar sofralarında ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduk. Sosyal konularda, sosyal adaletsizlik noktasında bir denge sağlayabilmek için dezavantajlı kurumlara yaptığı katkılardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a; her evde, her ailede, her mahallede dua edildiğini gördük. AK Parti her ihtiyaç sahibine, her imdat bekleyen, her darda kalana dokunmaya çalışıyor. Devletin şefkatini, baba kucağını bu vatandaşlarımıza hissettirmeye ve sıkıntılarını paylaşmaya devam ediyor. Bu noktada ciddi manada mesafe kat edildiğini, biz yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan da bizzat duyuyoruz” dedi.
Türkiye çok iyi yolda
Başkan Özkan konuşmasında, Türkiye’nin çok iyi yönde olduğuna vurgu yaparak, “Fuar dolayısıyla Amerika’ya gittiğimde orada yaşayan Türk vatandaşlarımız, özellikle dezavantajlı gruplara yapılan katkılar, sosyal yardımlar ve sağlık politikaları noktasında, Türkiye’nin; Amerika’nın da Avrupa’nın da çok daha ilerisinde olduğunu dile getirdi. Bu da bizim göğsümüzü kabartıyor. Gerçekten biz şu anda, nimetimizin kıymeti bilemiyoruz. Almanya’da yaşayan vatandaşlar, sağlık noktasında hizmet alabilmek için aylar öncesinden randevu alıyor. Gerekli olduğu zaman tedavi olamıyor; film, emar çektiremiyor. Sağlık gibi en önemli başlıca ihtiyaçta, randevu gününün gelmesini bekliyor. Amerika’da özellikle sağlık hizmetinin maliyeti, sigorta noktasında vatandaşlara ciddi manada yükseliyor. Fakat sosyal güvencesi olmayan insanlar dahi, Türkiye’de çeşitli imkânlarla tedavi ediliyor. Amerika ve Almanya’da böyle bir şey yok. Bu durum Türkiye’nin çok iyi yönde olduğunu gösteriyor. Gelir dağılımının adaletli olması, dezavantajlı gruplara destek olunması bu ülkedeki huzurun artmasına, birlik ve beraberliğin oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır. Sizler de bu noktada gönüllü olarak gayretler gösteriyorsunuz ve büyük fedakârlıklar yapıyorsunuz. Oldukça meşakkatli bir görev yürütüyorsunuz ve bunun bilinciyle hareket ediyorsunuz. Bu anlamda hepinize, sarf ettiğiniz üstün gayretlerinizden, duyarlı ve anlamlı çalışmalarınızdan dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Dur durak bilmeden çalışıyoruz
Yardım ve dayanışmanın toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşliğin özeti olduğunu belirten Karacabey AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Hamiyet Özenli de “Can-ı gönülden yönetimimle bir bütün halinde kenetlenerek, dur durak bilmeden çalışıyoruz. Yardıma muhtaç kimseler ile birlikte hasta, taziye, doğum, düğün ziyaretlerimizle ve anlamlı projelerimizle, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın en mutlu ve en acılı günlerinde, her zaman olduğu gibi yine yanlarında olmaya devam ediyoruz. Ramazan ayında, dar gelirli ailelere iftar yemeği ulaştırılmasına vesile olduk. Hayır ve yardım işlerinin yanı sıra; her zaman halkımızın tüm kesimleriyle iç içe olmamızın verdiği manevi huzur, çalışma heyecanımızı ayakta tutuyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.