Okul çevresinde gezenlere para cezası

 Karacabey Emniyet Müdürlüğü, okulların çevresinde gezen, okulla alakası olmayan kişilere cezai işlem uygulanacak. Bursa Valiliği tarafından alınan karara göre, öğrencileri, okul içi ve okul dışı zararlı alışkanlıklardan, okul çevresinden gelebilecek her türlü tehditten korumak amacıyla okulla ilgisi olmayan kişilerin, eğitim kurumlarının çevresinde, yakınında geliş- gidiş güzergahlarında beklemesini, gezinmesini yasakladı.

Valilikten yayınlanan genelgede ise bilgilere yer verildi:

“Bursa ili sınırları içinde her kademede faaliyette bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri esastır. İl genelindeki örgün/yaygın eğitim ve öğretim kurumları ile çevresinde huzurlu, sağlıklı, güvenli eğitim ve öğretimin sürdürülmesi, yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin her türlü olumsuz davranıştan korunması suretiyle, okulların genel düzeni ve güvenliğini temin ederek, suç işlenmesinin önlenmesi amacı ile aşağıda belirtilen önleyici idari tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu kararlar, Bursa il sınırları içinde bulunan örgün/yaygın eğitim ve öğretim kurumları ile bu kurumların çevresinde uygulanacak. Eğitim ve öğretim kurumları ile ilişkisi olmayan kişi veya kişler ve çeşitli risk gruplarının okulun bahçesinde (bahçe girişi dahil olmak üzere) ve okul içinde idareci, öğretmen, öğrenci ve velilere zarar verecek davranışlarda bulunması önlenecek. Eğitim ve öğretim kurumları ile ilişkisi bulunmadığı halde okul ve çevresinde sürekli bulunmak suretiyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilerin eğitim ve öğretim kurumlarının etrafını mesken tutması önlenecek. Okul ve çevresinde seyyar satıcıların anonsla veya hanutculuk şeklinde satış yapmak suretiyle eğitim ve öğretimin sağlıklı ve huzurlu yapılmasını engellemesi, araç içinde veya dışında yüksek sesle müzik dinlemek suretiyle gürültü kirliliği yapılması, eğitim ve öğretim kurumlarının çevresinde eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyecek ve öğrencilere zarar verecek şekilde alkol veya bağımlılık yapan madde satılması, kullanan veya başkalarına kullandıran kişilerin bulunması kesinlikle önlenecek. Eğitim ve öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerden korkutma, baskı ve zorlama yoluyla para toplanması, haraç alınması ve benzeri uygulamaların yapılması, eğitim ve öğretim kurumlarının çevresinde ilgisiz kişilerin kesici, delici alet ve silah bulundurmak yoluyla ferdi veya muhtemel risk grupları oluşturarak çeteleşmesi, idareci, öğretmen, öğrenciler ve veliler üzerinde panik ve korkuya yol açması, bu gruplara zarar vermesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sekteye uğratılmasının önlenmesi yönünde, var olan idari ve hukuki tedbirler kesinlikle uygulanacaktır. Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket eden kişi veya 

kişilere, öncelikle 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c ve 66'ncı maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince idari para cezası kesilmesine karar verilmiştir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.