“OHAL’e son verilip Türkiye normalleşmeli”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi “Fethullahçı Terör Örgütüyle mücadele gerekçesiyle ilan edilen OHAL’e son verilip, demokrasiye dönülmeli. Türkiye normalleşmelidir” dedi.
OHAL’in amaç ve kapsamı dışında kullanılmaya başlandığını ve keyfi uygulamalar haline dönüştüğünü ileri süren Tanrıverdi, “1 yıldır ülkede yürürlükte olan OHAL, bir taraftan FETÖ’yle mücadelenin sulandırılması ve diğer taraftan kapsamı dışında kullanılmasıyla demokrasimize vurulan bir darbe haline dönüşmüştür” şeklinde konuştu.
Tanrıverdi yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz hain kalkışmasının ardından, 20 Temmuz 2016 tarihinde, bu Amerikan beslemeleri ile mücadele etme gerekçesiyle ülkemizde Olağan Üstü Hal ilan edilmiştir. 3 ay süre ile Meclisten alınan bu yetki her seferinde 3 ay daha uzatılarak günümüze kadar gelmiştir.
İlk başta, Fethullahçı Terör Örgütüyle mücadele gerekçesiyle ilan edilen OHAL, bir taraftan bu örgütle mücadelenin sulandırılması ve diğer taraftan kapsamı dışında kullanılmasıyla demokrasimize vurulan bir darbe haline dönüşmüştür.
FETÖ ile mücadele, bu güne kadar örgütün siyasi ayağının ortaya çıkarılmamasıyla sekteye uğramıştır. Meclis araştırma komisyonunun başına Fethullaha övgü düzenlerin getirilmesi en başından bu işin ciddiyetsizliğini ortaya sermiştir. 15 Temmuz günü Genelkurmay karargâhında bulunan MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve bir önceki dönem Genelkurmay Başkanının sözlü ifadelerine başvurulamaması da birçok noktada soru işaretleri oluşturmuştur. Ayrıca FETÖ ile mücadele adı altında birçok iktidar muhalifinin haksız yere suçlanması da işin tuzu biberi haline gelmiştir.
Diğer taraftan OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler, OHAL’in amaç ve kapsamı dışında kullanılmaya başlanmış, keyfi uygulamalar haline dönüşmüştür. 16 Nisan mühürsüz referandumu ile TBMM yetkilerinin bir kişiye devredilmesinde olduğu gibi, Hamza’ya boza iyi geldi misali, ülkemiz 1 yıldır KHK’lar ile yönetilir olmuştur.
Millet iradesinin gerçek tecelli makamı TBMM’dir. Kanunların yapılma yeri Meclis’tir. Bakanlar Kurulu, kanunların yürütülme merciidir. Kanunlar öncelikle gerekli komisyonlarda görüşülerek, konularında ihtisas sahibi ilgili kurumların ve STK’ların da görüşleri alınarak ön hazırlığa tabi tutulur. Daha sonra da Meclis Genel Kurulu’nda tartışmaya açılır. Ancak Kanun Hükmünde Kararnameler, yürütme organı olan Bakanlar Kurulu’nda hazırlanır ve yürürlüğe girer. KHK’nın neyi kapsadığı, içinde neler olduğu ancak yürürlüğe girdikten sonra anlaşılabilir. KHK’lar ile ülke yönetmek, millet iradesini hiçe saymak, demokrasiyi askıya almaktır. Bu nedenle 1 yıldır ülkemizde yürürlükte olan OHAL’e son verilmeli, normalleşme sürecine bir an önce dönülmeli ve FETÖ’nün siyasi ayağı da ortaya çıkarılarak vatan hainlerinden bir an önce hesap sorulmalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.