Öğrenci ve veliler bu haber size!

*TEOG öğrencileri yaz kursları için 11.08.2017 tarihine kadar okullarına müracaat edebilir.
*Lise öğrencileri, kendi okullarında bulunan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ücretsiz olarak başvurabilir ve özel kurslar için de her derse ayrı kursa gideceklerdir.

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, ortaokul ve lise öğrencilerine Özel Kurslar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Dingin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Müdürlüğümüze Özel Kurslarla ilgili gelen bazı duyumlar üzerine açıklama yapma gerekliliği doğmuştur. Bu duyumlar doğrultusunda;
Ortaokul Öğrencisi olan Velilerimizin Dikkatine
Karacabey İlçesi genelinde Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı gereği 5,6,7 ve 8.sınıflarımıza ait akademik kurs verebilecek (özellikle TEOG öğrencilerimize yönelik) herhangi bir özel kurs bulunmamaktadır. Bu sınıflarda okuyan öğrencilerimiz ücretsiz olarak okullarında bulunan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuruda bulunabilirler. Başvuru olması halinde yaz aylarında da bu kurslarımız okullarımızda yapılmaktadır. 11.08.2017 tarihine kadar okullarına müracaat eden öğrencilerimiz yapılmakta olan bu yaz kurslarına katılabilir ve faydalanabilirler.
Müdürlüğümüze gelen duyumlar neticesinde bazı velilerimizin sadece Lise Öğrencilerine kurs verme yetkisi olan Özel Öğretim Kurslarına müracaat ederek Ortaokul öğrencisini (5,6,7 veya 8.sınıf) bu kurslara kayıt ettirdikleri duyumlarını alıyoruz. Böyle bir uygulama MEB mevzuatı gereği yoktur. Bu kurslara öğrencilerini kaydettirmeye çalışan velilerimizi daha sonra mağduriyet yaşamamaları için bu konuda uyarmak istiyoruz.
Lise Öğrencisi olan Velilerimizin Dikkatine
Lisede okuyan 9,10,11 ve 12. Sınıfa giden öğrencilerimiz ortaokul öğrencilerimizde olduğu gibi kendi okullarında bulunan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ücretsiz olarak başvuruda bulunabilirler. Bunun yanında öğrencisini özel kurslara kaydettirmek isteyen velilerimiz ilçemizde yer alan Özel Öğretim Kurslarına müracaat edebilirler. Fakat bu kurslarla ilgili olarak 4 Ağustos 2017 tarihi itibariyle yaşanan değişiklik neticesinde öğrenciler, kayıt olduğu kurstan sadece bir dersin kursunu alabilirler. İkinci bir dersten kurs almak istiyorlarsa başka bir özel öğretim kursundan almaları gerekecek. Aileler, çocuklarını bir özel öğretim kursuna kaydettirdikleri esnada kendilerine birden fazla dersin verilebileceği söylenir veya taahhüt edilirse bu suçtur. Bu konuda Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.