Nilüfer Kadın Korosu bildiğiniz gibi ‘değil’…

Değil çünkü kendilerini son gördüğümden beri epey yol almışlar ve iyice profesyonelleşmişler.
Nilüfer Kadın Korosu 2013-2014 Sezonu’nu “Türkü-Pop-Alaturka-Roman” adını taşıyan gala konseriyle açtı.
Konser Fethiye Kültür Merkezi’ndeydi ve salon hıncahınç doluydu.
Konsere gelen o kadar fazlaydı ki, davetlisi, protokolu, basını hepsi iç içe geçmişti.
Kısacası erken gelen beğendiği yere oturmuştu.
Bin kişi kapasiteli salonda boş yer kalmamış, merdiven boşlukları, sahne önü hep dolmuştu. Konuklardan bir bölümü ise konser salonuna giremeden geri dönmüşlerdi.
Anlaşılan o ki davetlinin ”salonun kapasitesinden fazlası” biraz sorun yaratıyor.
Sunuculuğunu Aynur Özpazarbaşı’nın yaptığı konserin başlangıcında Aynur Öztan, Aysel Gürel, Figen Şenyüz, Gönül Aka, Güler Tarımeri, Nevriye Yılancı, Safiye Kurtaraner, Songül Günay, Yünel Zorlubaş, Zühre Çil ve Zümrüt Sanlı’dan oluşan Nilüfer Kadın Korosu Ritm Grubu bir gösteri yaptı.
Birinci bölüm Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’ne ayrılmıştı.
Renk renk kaftanlar içindeki koristler ve solist Vildan Öztürk halk müziği eserlerini söyledikten sonra kıyafet değişmeye gittiklerinde
‘Karadenizli Kadın’ tiplemesiyle izleyenleri epey güldüren Hülya Veziroğlu alkışları topladı.
Kadınların kıyafet değiştirerek yeni kostümleriyle sahnedeki yerlerini almaları esnasında Nilüfer Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.
Sanat müziğinin değişmezi olan siyah tuvaletlerine bürünen koristler ve solist Gülay Sürücü, zaman zaman salondaki izleyicilerle düet yaparak sanat müziğinden eserler seslendirdiler.
Birinci bölümün nihayetlenmesinin ardından verilen onbeş dakikalık aranın sonunda ikinci bölüm pop şarkılarıyla başladı.
Kostümler yine değişmiş, bu kez sahne adeta gökkuşağını anımsatır hale gelmişti.
Solist Aynur Öztan ve koristler herkesçe bilinen pop şarkılarını seslendirdikten sonra, Roman Havalarına geçmeden önce yine bir kıyafet değişim arası verildi.
Roman Havaları bölümüne geçme arasında, Tango Evita Dans ve Sanat Merkezi Eğitmenleri sahne aldı ve keyifle izlediğimiz bir tango gösterisi sundular.
Tangoların ardından Roman havaları söylemek için rengarenk kıyafetlere bürünen kadınlar ve solist Müşerref Şen birbirinden kıvrak şarkılarla izleyenleri şenlendirdiler.
Nilüfer Kadın Korosu-Müşerref Şen-Çiçekçi Kız – Video
Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Koro Şefi Dr. Aysel Gürel’e çiçek verdikten sonra, Roman bölümündeki son şarkıyı koristlerle birlikte söyledi, ardından da korist kadınlarla birlikte sahnede Roman havası oynadı.
Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu-Roman Havası-Video
Konser boyunca dört kez kıyafet değişen koristler gibi şef Aysel Gürel de dört farklı renkte ve genel hatlarıyla aynı modelde tuvaletler giydi.
Bu arada koristlere eşlik eden müzisyenlerin de hakkını teslim etmek lazım.
Çünkü dört farklı tarzı da aynı ekip çaldı.
Nilüfer Kadın Korosu 7 Aralık’ta Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yararına düzenleyecekleri konserle birlikte, bu sezon da sosyal sorumluluk projelerine verdikleri destekleri sürdürecekler.
cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.