Mustafakemalpaşa Tuz Evi şifa dağıtacak

Bir özel girişimci tarafından, Mustafakemalpaşa Barış Mahallesi 76 Evler No:1 adresinde, 100 metrekare alanda açılan tuz evinde 4 kişinin aynı anda yararlanabildiği bir tuz mağarası ile 2 adet sıcak tuz terapi odası bulunuyor. Tuz mağarası, 300 milyon yıl yaşındaki 11 ton Himalaya tuzu hiçbir kimyasal madde kullanılmayarak tuz mayası tekniği ile duvarlara yapıştırılarak oluşturuldu. Sıcak tuz terapi odalarında ise 4 ton Himalaya tuzu bulunuyor.
Tuz mağarasına ayrıca bir makine yardımıyla sürekli tuz fasikülleri püskürtülüyor. Tuz mağarasında seans başlangıcında yaklaşık 10 dakika solunum egzersizleri yaptırılıyor. Bu egzersizler neticesinde tuz zerrecikleri en üst düzeyde solunum yollarına alınıyor. Tuz mağarasının şu rahatsızlıkların şifasında özel bir önemi olduğu belirtiliyor; Astım atakları, Alerji, Kistik Fibrozis, Akut Solunum Yolu Hastalıkları, Amfizem, KOAH, Burun tıkanıklığı, Otitis Media(orta kulak iltihabı), Kronik bronşit, Pnömoni (zatürre), Bronşektazi, Öksürük, Hırıltı, Sigara içicileri, Mukozal ödem, Soğuk algınlığı ve grip, Sinüzit, Tonsilit, Egzama, Sedef hastalığı, Saman nezlesi, Uyku bozuklukları, yorgun uyanma, kronik depresyon,stres.
Sıcak Tuz banyosu ile ise eklem ve kas ağrılarının giderilebildiği, hareket kısıtlılıklarının ortadan kaldırılabildiği belirtiliyor. Uzmanlara göre, tarım ilaçlarının gelişigüzel kullanımı nedeniyle son yıllarda Mustafakemalpaşa’da alerjik rinit ve alerjik astım vakalarında önemli bir artış kaydedildi. Bu nedenle tuz evinin Mustafakemalpaşa’da önemli bir ihtiyacı giderebileceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.