Mustafakemalpaşa AK Parti’de yeni başkan Kanar

Adalet ve Kalkınma Partisi Mustafakemalpaşa Teşkilatı, 6. Olağan Kongresi’nde yeni başkanını belirledi.
Tek listeyle yapılan seçimlerde, daha önce partinin yönetim kadrosunda da yer alan ve genel merkezin adayı olan Mehmet Kanar, 426 delegeden 247’sinin oyuyla Mustafakemalpaşa AK Parti yeni İlçe Başkanı görevine seçildi.
Mustafakemalpaşa Belediye Düğün Salonu’ndaki coşkulu kongre; AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve yönetimi, AK Parti eski İlçe Başkanı Murat Erol, eski milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Kongrenin divan heyeti; Mehmet Karaman, Vedat Bayram Aydın, Abdullah Özdel, Fatma Kocaman ve Ömer Nebi Bahar’dan oluştu.
‘Kutlu yürüyüşe devam’
AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, 4 yıllık görevi esnasında Mustafakemalpaşa’ya yapılan hizmetleri anlattı.
AK Parti’nin millete hizmet için kutlu yürüyüşünün devam edeceğini söyleyen Akkoyunlu; “Bizler her daim bu davanın yılmaz bekçileri olacağız. Yeni yönetimimizin her zaman yanındayız ” dedi.
‘En büyük farkımız kadromuz’
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise 131 mahallede yapılan çalışmaların sunumunu yaptığı konuşmasında, gençlik merkezinden arıtma tesislerine, içme suyundan altyapıya kadar Mustafakemalpaşa’nın ihtiyaçlarının kararlılıkla çözüldüğünü dile getirdi.
AK Parti’nin her seçim döneminde Mustafakemalpaşa’da oyunu arttıran güçlü bir yapılanmasının olduğunu belirten Başkan Kurtulan; “ Bu başarının yegâne nedeni, halkımız ile partimiz arasında kurulan gönül bağıdır. Hizmet bayrağını şimdi Mehmet Kanar devralıyor. Cumhurbaşkanımızın hissiyatını hep birlikte köy köy, mahalle mahalle taşımaya devam edeceğiz. 14 bin gönüllü AK sevdalı ile bu oyları %65’lere çıkarmanın gayretinde olacağız. Partimizin yeni yönetimine bu kutlu yolda başarılar diliyorum ” dedi.
Aktaş’tan müjdeli haber
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuşmasında; “ Enerjimizden hiçbir şey kaybetmeden yoluma devam edeceğiz” dedi.
Mustafakemalpaşa’yı daha güzel yarınlara taşıyacaklarının kaydeden Başkan Aktaş; “ Özellikle altyapı konusunda büyük bir atılım gerçekleştireceğiz. 150 Milyon Euro maliyetinde bir yatırım başlayacak. Kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyor, yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.
Salman’dan birlik çağrısı
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
14 kongreyi geri bıraktıklarını hatırlatan Salman; “ Bütün başkanlarımız bu davanın arkasında nasıl durulduğunu gösterdi. Bu kongreden de büyüyerek ve güçlenerek çıkacağız. Yeni başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Bu emaneti daha yükseğe birlikte taşıyacağız” dedi.
‘Ülkemize baş eğdiremeyecekler’
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, kongrenin birliğin ve yeniden dirilişin müjdecisi olduğunu kaydetti.
Türkiye’de son 15 yıldır her alanda büyük bir değişim yaşandığını ifade eden Milletvekili Birkan; “ Biz ülke olarak birlik tablosunu oluşturmaya devam ettikçe hiç kimse Cumhurbaşkanımıza ve bu millete baş eğdiremeyecek” dedi.
Yeni Başkan Kanar
Kongrede daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edilerek seçime gidildi.
Yapılan seçimde 426 delegeden 248’i oy kullanırken, 1 oy geçersiz olmak üzere, 247 oyla Mehmet Kanar AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı oldu.
Mustafakemalpaşa AK Parti’nin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Vedat Süngü, Murat Hallaçoğlu, Fethi Fıskiye, Selin Akkoyuncu, Ali İhsan Ata, Ercan Leblebici, Halil İbrahim Aydoğan, Hasan Cem Ezgin, Musa Işık, Burak Çidem, Songül Savaş, Necati Kuşçu, Mutlu Turgut, Tamer Aydemir, Arif Kamil Özen, Mehmet Çalışkan, Recep Yavaş, Nesrin Özuçar, İrfan Topal.
İl kongre delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Sadi Kurtulan, Sadettin Akkyonlu, Mehmet Kanar, Ali Koyuncu, Cemal Burhan, İsmail Batu, Abdullah Özdel, Murat Hallaçoğlu, Yetiş Kargılı, Nesrin Özuçar, Vedat Süngü, Mutlu Turgut, Burak Çidem, Bekri Şahin, Sezer Tuna, Erdal Uz, Ali İhsan Ata, Hayrettin Salamcı, Fatma Kocaman, Ömer Nebi Bahar, Arif Kamil Özen, Emrullah Gürbüz, Sadi Karakaş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.