Milli Eğitim Müdürü’ne tepkiler sürüyor

*ADD Başkanı Haluk Aka, sorumsuzluğun da sınırı olması gerektiğine dikkat çekerek , Emin Dingin’den özür beklediklerini söyledi.

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in Öğretmenler Günü’ndeki Atatürk’ten söz etmediği ileri sürülen konuşmasına bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka’dan geldi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yaptığı konuşmasında Atatürk’ten hiç söz etmemesine anlam veremediklerini ileri süren Haluk Aka, “Doğrusunu söylemek gerekirse şaşırdık. Emin Dingin’den böylesine boş bir konuşma beklemiyorduk. Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, eğitim camiamızın değerli öğretmenlerine, öğrencilerimize ve Karacabey halkına çok büyük ayıp yapılmıştır. “Dindar nesil yetiştireceğiz” ne demek istenmiştir.
Ahmet Reşat Karaoğlu’nun salonda göstermiş olduğu tepki çok doğru ve yerinde yapılmıştır.
24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanın verildiği tarihtir. Başöğretmensiz Öğretmenler günü yapabilir misiniz? Bu mümkün değildir.
Atatürksüz eğitim isteyen zihniyetler makam peşinde koşan, kendisini ve ülkesini satan insanlardır.
Okullarımızda eğitim diye bir şey kalmamıştır. Milli eğitim müdürleri eğitim nasıl düzeltilir diye kafa yormalıdır. Atatürk’ü yok saymaya çalışmak, aymazlıktan başka birşey değildir.
Sorumsuzca yapılan konuşma umarım düzeltilir ve bir daha yinelenmez.
Milli Eğitim Müdürü Karacabey halkından özür dilemelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.