Milli Birliğimiz en büyük gücümüz

Karacabey Kaymakamlığı, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı’nı kamuoyuyla paylaştı. 11 Temmuz günü ilçe protokolünün şehit kabirlerini ziyareti aynı gün İlçe Müftülüğü’nce organize edilen Mevlüd-ü Şerif’le başlayarak Perşembe günü Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KİHMED işbirliği ile “Türkiye’nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi” konulu Resim Sergisi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda açılmasıyla devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 1. yıldönümü düzenlenecek çeşitli etkinliklerle birlikte 16 Temmuz 2017 Pazar gecesine kadar devam edecek.
15 Temmuz programı kapsamında bugün yapılacak etkinliklerde ise Saat 12.00’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehitleri anısına Kur’an- Kerim Tilaveti ve Hatmi Şerifler İlçe Müftülüğü tarafından okutulacak.
15 Temmuz 2017 Cumartesi günü yapılacak ise, şu şekilde açıklandı:
20.00: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü (Fehmi Gerçeker Stadyumu’ndan başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek şekilde yapılacaktır.)
20.45: Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
21.00: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Köprüsü’nde yapacağı konuşmanın sinevizyonda canlı yayınlanması.
21.30: Protokol Konuşmaları (Belediye Başkanı Ali Özkan ve Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu)
22.00: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri ve Gazileri anısına İlçe Müftülüğü’nce Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua yapılması.
22.30: Ülke genelindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine canlı bağlantıların yapılması ve diğer mahalli etkinliklere devam edilmesi.
00.13: İlçe Müftülüğü’nce tüm camilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına selaların okunması.
00.30: 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu 249 uçan balonun vatandaşlar tarafından gökyüzüne bırakılması.
02.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yapacağı konuşmasının sinevizyondan canlı yayınlanması.
04.30: Sabah namazına müteakip 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehit ve gazileri anısına İlçe Müftülüğü tarafından dua yapılması.
Tüm etkinliklerde sadece ve sadece Türk Bayrağı bulunacaktır. Her kurumun gerekli önlemleri alması kurum yetkililerince sağlanacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri süresince resmi daireler, kamu kuruluşları, resmi ve özel işyerleri cadde ve sokaklar, Türk Bayrakları ile donatılacaktır.
Karacabey Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili Anı Defteri oluşturulacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.