Matlı kardeşler, Murad Bertanı’mı hazırlıyor?

Yerel seçimler yaklaştıkça, “Politika kazanı” da her gün biraz daha ısınmaya başladı.

İktidar partisinin sıkıntılı bir seçime hazırlandığı görülürken, CHP, belki de ilk kez rahat bir ortam yakalamış durumda.

Belediye Başkanlığı için CHP'de, Enver Kartal ile Gönül Avil isimlerinin seçmen bazında benimsendiğini söyleyebiliriz.

MHP'de, Fevzi Kahraman ile Ayhan Tayfur öne çıkıyor.

İktidar partisi AKP'de Halit Türkan rüzgarı eserken, Mustafa Çelik, Talat Özen, Ali Özkan, Murat Erol, Osman Çatak ve Zeki Demir, “Yarışta biz de varız” diyor.

Siyasi kulislerdeki “Politika kazanı” böyle kaynarken, genelde ve yerelde düşüş içine giren AKP'de Murad Bertan'ın ismi konuşulmaya başlandı.

Kulaktan, kulağa üflenen Murad Bertan'ı ise Özer Matlı'nın istediği belirtiliyor.

Önder Matlı'nın kulislerde konuşulanlara, “Kesin sesinizi” demesinden sonra Halit Türkan, Mustafa Çelik, Ali Özkan ve Belediye Başkanlığı için ismi geçen diğer aday adayları sessizliğe büründü. Murad Bertan'ın dillendirilmeye başlanması ise bir hayli düşündürücü bulundu.

Bertan ismi tutar mı, tutmaz mı? bilemeyiz ancak AKP'de, Belediye Başkanı adayını Matlı kardeşlerin belirleyeceği yönündeki söylentiler oldukça dikkat çekti.

Anketlerde, zirveyi zorlayacak gibi çıkış yakalayan Ergün Koç, İsmail Hakkı Taşer, Yüksel Ceylan ve Cemil Tosun gibi isimlerin ise ne yapacağı merakla beklenirken, özellikle AKP içindeki adaylık yarışının bir hayli çekişmeli geçeceği konuşuluyor.

Kim ne söylerse söylesin, “Politika kazanı” fokur fokur kaynamaya başladı.     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.