Longoz Ormanı Güney Afrikalı misafirini ağırlıyor

Bisikletiyle dünyayı dolaşarak, özellikle kuşlar ve memeliler hakkında bilimsel çalışmalar ve gözlemler yapan Güney Afrikalı Doğa Bilimcisi Eric Herrmann, Karacabey Longoz Ormanında araştırmalar yapacak.

Doğal yaşam, yaban hayatı ve canlılar üzerine edindiği deneyim ve bilgilerini paylaştığı blog sitesi ile geniş kitlelerin takip ettiği Güney Afrikalı Hermannn, tüm yolculuklarını bisikletiyle gerçekleştiriyor.  Oldukça sıra dışı olan hayatının büyük bölümünü seyahat halinde geçiren Hermann, evini kaplumbağa misali bisikletindeki çantasında taşıdığını ifade etti. 

Araştırmaları kapsamında dünyada eşine çok az rastlanılan bir orman yapısına sahip olan ve canlı çeşitliliği bakımından ayrıca öneme sahip Longoz Ormanı ve Dalyan Gölü'nü ziyaret eden Hermann'e Longoz'unda çektiği fotoğraflarla dikkat çeken Alper Tüydeş eşlik ediyor. 

Güney Afrikalı Hermann, eşine az rastlanılan bu ormanı yabancı bir kaynak kitapta görerek merak ettiğini ve bu yüzden Karacabey'e geldiğini ifade etti. Yaptığı araştırmalar sonucunda bölgede güzel veriler kaydetmeyi umduğunu dile getiren Hermann, özellikle Afrika'da sadece kuzey kesimlerde görülen Angıt Ördeği'ni görmeyi çok istediğini ve Karacabey Dalyan Gölü'nün bu kuşlar için çok uygun olduğunu ifade etti. 

Afrikalı doğa bilimcisi Hermann, bu uğraşı hakkında ise “İlgi alanları kuşlar ve memeliler olan bir çevreciyim. Yakın zamana kadar Güney Afrika Kuzey Cape bölgesinde memeliler konusunda uzman bilim adamı olarak çalışmaktaydım. Tamamen kişisel nedenlerle, en büyük hobim olan kuş gözlemciliğini yapmak üzere Asya çapında bisiklet turuna başladım. Hayatta bulunduğumuz yerin durumun, yaptığımız tercihlere bağlı olduğunu düşünürüm; şu anda da bisikletimin üzerinde kuş gözlemciliği yapmayı tercih ettim” şeklinde tanımladı. 

Karacabey'de ki söz konusu orman ve gölün çok kıymetli olduğunu, dünyanın sayısız bölgesini gezdiğini ancak böyle bir yer ile daha önce karşılaşmadığını sözlerine ekleyen Hermann, kendisini takip etmek isteyenler için www.cyclingtheworldforbirds.blogspot.com adlı adrese girmelerini dile getirdi. Hermann, elde ettiği verileri yine Karacabeylilerle de paylaşacağını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.