Kutlu Yürüyüş’te görev İşcan’da!

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı geçtiğimiz Pazar günü 6. Olağan Kongre’sini büyük bir coşku içinde gerçekleştirdi.
“Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam” sloganıyla Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti kongresi sonunda tek liste ile seçime giren Ertem İşcan Karacabey’in yeni ilçe başkanı oldu.
Murat Erol’un istifa etmesi üzerine Karacabey AK Parti İlçe Başkanlığı yarışında ipi göğüslemeyi başaran Ertem İşcan 157 oy alarak dün itibariyle göreve başladı.
Kongreye, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Efkan Ala, Osman Mesten, Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Cemalettin Kani Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, çevre ilçelerin başkanları, belediye başkanları, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda AK Partili katıldı.
İl Teşkilat Başkanı Muhammed Karaman, İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep İyigün, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Şen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can’dan oluşan divan heyetinin huzurunda yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kongrede söz alan bütün konuşmacılar ABD Başkanı Donald Tramp tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesine duydukları tepkileri dile getirdi.
Erol’dan milletvekili talebi
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Murat Erol AK Parti’nin bir neferi olarak hizmete devam edeceğine dikkat çekerek, “Siyasete nokta değil sadece bir virgül koydum” dedi. Erol AK Parti’de 2003 yılından bu yana partinin çeşitli kademelerinde çalıştığını, 2013’den itibaren de İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirtti. Erol, bu süre zarfı içinde birçok milletvekilleriyle bölge için yoğun çalışmalara imza attığını vurgulayarak, “Karacabey ve Mustafakemalpaşa Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri. 1 Kasım seçiminin ardından bölgemiz Önder Matlı’nın milletvekili adayı olmaması birlikte milletvekilsiz kaldı. Milletvekilimiz Zekeriya Birkan bunu tolare etmek için her zaman bize yardımcı olmuştur. Büyüyen şehirler arasında en büyük illerden biri olan Bursamızda, iki bölge içerisinde tarımla, sanayiyle, turizmle öne çıkan Karacabey ve Mustafakemalpaşa bölgesini temsil etmek üzere önümüzdeki 2019 seçimlerinde mutlaka en az 1-2 milletvekilimizin olmasının gerekliliğini sayın Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na, il başkanıma ilçe halkım huzurunda ifade etmek istiyorum” dedi. Erol’un milletvekili talebi, salondan yoğun alkışla destek aldı.
“Karacabey’imiz için çalışıyoruz”
Erol’dan sonra söz alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “İlçe Başkanımız Murat Erol ekibiyle birlikte ilçemizde çok güzel çalışmalara imza attılar. Bu başarılı çalışmalarından dolayı başta ilçe başkanımıza ve yönetim kuruluna ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongre vesilesiyle görev alacak değerli başkanımıza ve yönetimine de bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Burada doğan, doyan, yolu ilçemizden geçen herkesin güzel Karacabey’imiz için yapacak bir şeyleri olmalı diye çıkmıştık bu yola. Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren ilçemiz için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Özkan, sosyal ve kültürel faaliyetlerden eğitime, ekonomik desteklerinden turizm çalışmalarına kadar Karacabey Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlatarak konuşmasını bitirdi.
Aktaş; Altyapı sil baştan yenilenecek
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey’e önemli yatırımların yapıldığını ve bu hizmetlere devam edileceğini söyledi. Aktaş, Karacabey ile birlikte Mustafakemalpaşa ve İnegöl için Avrupa Yatırım Bankası’nın 150 milyon euroluk kredisinin onaylandığını belirterek, Karacabey’de altyapının sil baştan yenileneceğini müjdeledi.
“Her daim büyük işler yaptık”
AK Parti Bölge Milletvekili olarak konuşan Zekeriya Birkan, “Birlikte 5 seçim boyunca yılmadan, yorulmadan usanmadan, Karacabey’imizin sokaklarında, köylerinde adım adım çalıştığımız, büyük hizmetler yapan İlçe başkanımız Murat Erol ve ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye’de AK Parti ile büyük hizmetler yaptık. Yollar, köprüler, hastaneler yaptık ve daha bir çok iş başardık. Milli geliri 3 katına çıkardık. Ama ne zaman büyümeye, iki ayağımızın üzerinde durmaya kalksak hemen çelme takılmaya başlandı. Gezi olayları, 17/25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar ama olmadı, başaramadılar. Milletimizin desteğiyle, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşuyla hepsini atlattık. Gerçekten büyük işler yaptık. Her daim ileriye doğru devam ediyoruz. Ve yeni şeyler yapıp, yeni adımlar atmamız lazım. Milli gelirimizi daha çok arttırmamız, daha çok hizmet yapmamız gereklidir. Bununda yolu birliğimizden ve beraberliğimizden geçiyor. Biz bir olacağız, beraber olacağız. Biz hep birlikte Karacabey’e, Bursa’ya ve Türkiye’ye hizmet etmek istiyoruz. Karacabey’de bundan sonra yeni görev alacak kardeşlerime de başarılar diliyorum.” dedi.
“Bir olursak, çok daha güçlü oluruz”
Birkan’ın ardından konuşan İl Başkanı Ayhan Salman da sözlerine Karacabey’de hizmet etmiş tüm dava arkadaşlarına şükranlarını sunarken, yeni yönetime de başarılar dileyerek başladı. Önemli ve zorlu görevlerde çalışarak, davamıza sunduğu tüm katkılarından dolayı Murat Erol’a da teşekkürlerini ilettiğini söyleyen Salman, “Uzun yıllar Karacabey’de ilçe koordinatörlüğü yaptığım için bende kendimi Karacabey’li olarak nakletsem çok da yanlış bir ifadede bulunmuş olmam. Karacabey’i seviyor ve çok önemsiyoruz. Yeni görev alacak Ertem İşçan kardeşimizin en az Murat Erol kadar başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Rabbim AK Parti’nin buradaki oy oranını da çok daha yukarılara çıkartmayı nasip etsin. Hedefimiz 2019 seçimlerinde 50+1’dir. Karacabey’in de yüzde 50 ve üzerinin konuşulması gereken bir dönemde de bunu başaracağından şüphemiz yok. Kongremizin birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasını temenni ediyorum. Biz bir ve beraber olursak, iri oluruz, diri oluruz ve çok daha güçlü oluruz” diye konuştu.
“Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderidir”
İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti’nin bir şey olmak isteyenlerin değil, bir şey yapmak isteyenlerin partisi olduğunu vurguladı. Ala, “Arkamıza baktığımızda çok önemli işlere imza attık ancak önümüze baktığımızda daha yapacak çok işimiz var. AK Parti, bu ülkede muhalefeti olmayan iktidar partisidir. AK Parti’nin alternatifi yoktur.” şeklinde konuştu.
“AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder”
AK Parti’nin sadece bir parti olmadığını, 11 milyon üyesiyle medeniyete öncülük ettiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise şu ifadelere yer verdi: “AK Parti, ülkeye hizmet davasının yolundadır. Bizler gerçekten büyük işler başardık. Bunu yaparken sırtımızı hep millete dayadık, milletten güç aldık. Türkiye’nin ayaklarına pranga vurulmasına izin vermedik.
Başarıda ‘ben’ diyen kaybeder. ‘Biz’ dersek hep kazanırız. İşte AK Parti bunu başardı. AK Parti tarihi yazarken, tarihi yaşadı. 2002 yılından önce pısırık bir Türkiye vardı. Ama 2002 sonrası bu ülke ayağa kalktı ve her alanda gelişti. Recep Tayyip Erdoğan ile yola çıkan Türkiye’yi ne yaptılarsa durduramadılar. AK Parti, halkın gönül dünyasına hitap ediyor. Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderi aynıdır. AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder.”
“Kudüs’te Huzur Olmazsa, Dünyada Olmaz”
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Kudüs’te huzur olmazsa dünyada huzur olmaz. Kudüs’te barış olmazsa dünyada barış olmaz. ‘Ben yaptım oldu, bitti’ mantığıyla hoyratça yapılan her iş akamete uğramak zorundadır ve uğrayacaktır Allah’ın izniyle.” dedi.
Bölgede yükselen bir Türkiye rüzgarının estiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Ortadoğu’da harita ve dizayn çalışmaları yapanların Türkiye’yi masanın etrafında görmekten endişe ettiklerini ve korktuklarını belirtti.
“CHP ve başındaki adam Türkiye’ye düşmanlık etmektedir”
Türkiye’de bir iktidarın olduğunu ancak ana muhalefetin bulunmadığını ifade eden Çavuşoğlu, AK Parti’nin kendisine muhalefet yaparak yol almayı sürdürdüğünü aktardı. Hakan Çavuşoğlu, böyle bir muhalefet anlayışıyla Türkiye’yi bir yere getirmenin mümkün olmayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:
“Bugün ana muhalefet partisi liderinin muhalefet etme noktasında savrulduğu noktayı görünce insan dehşete kapılıyor. Bugün CHP ve onun başındaki adam ‘Tayyip Erdoğan’a muhalefet edeceğim’ kaygısıyla Türkiye’ye açık açık ve alenen düşmanlık etmektedir. Bunu artık CHP’li kardeşlerimizin de anlaması gerekiyor. Kılıçdaroğlu’na verilen rol CHP’li kardeşlerimizi milli ve yerel noktadan uzak tutma rolüdür. CHP’li kardeşlerimizden milli ve yerel duyguları olanlar çoktur ama bugün yaşadığımız bu tablo Türkiye’ye büyük bir haksızlıktır. Amerika’dan birileri düğmeye basıyor. Onunla eş zamanlı olarak Kılıçdaroğlu burada aynı şeyi yapıyor.”
Konuşmalarının ardından, Karacabey Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin görsel olarak izletilmesiyle kongre devam etti. AK Parti faaliyet raporu slaytı ve Gelir Gider Hesap Cetvellerinin aklanmasının ardından seçimlere geçildi.
Yapılan kongrede 174 delege oy kullanırken, 17’si geçersiz olmak üzere, 157 oyla Ertem İşcan AK Parti Karacabey İlçe Başkanı seçildi.
Ertem İşcan başkanlığındaki yeni AK Parti İlçe Yönetimi’nde şu isimler yer aldı: Erol Şen, Gültekin Saygısever, Fahri Elezoğlu, Ali Altunç, Hakan Çalıbaşı, Sibel Bilgin, Selçuk Sağdıç, Tamer Mirza, Sezgin Parlaklar, Hakan Ayşavkı, Oray Üsküdar, Mutlu Cet, Cemil Tosun, Uğur Harmancı, Furkan Yolyapan, Süleyman Garip, Nurgül Özatilla, Aliye Elveren ve Seyfi Sevim.
İl Kongre delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Murat Erol, Ali Özkan, Ertem İşcan, Mehmet Salih Bağış, Adem Surguç, Erol Onur, Murat Avinç, Gülten Kapıcıoğlu, Hamiyet Özenli, Mustafa Çelik, Gültekin Saygısever, Erol Şen, Sinan Beyhan, Sibel Bilgin, Erhan Erdem, Faruk Türe ve İbrahim Büke.
Yeni yönetimin hafta içinde toplantı yapacağı ve görev dağılımı yapması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.