Kutlamalar sürüyor

“Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle, Meltem’i ziyaret eden konukların kutlamaları sürüyor. Dün gelen AKP eski ilçe Başkanı Halit Türkkan ile AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Orhan Güzel, “Çalışan Gazetecilerin” gününü kutladı.
Basının, toplumun gözü, kulağı, dili olduğuna dikkat çeken Halit Türkkan, “Gazeteciler kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Doğru eleştirileriyle, yanlış yapılanların önüne geçme konusunda çok önemli katkılar sunmaktadır. Hata varsa, basının aydınlatıcı eleştirilerinden yararlanıyor ve bu hatayı düzeltme imkânı buluyoruz. Basına toplumun aynası da diyebiliriz. Basının olmadığını düşünebiliyor musun? Hasır altı olmuş pislikler kokmaya başlayınca bunu nasıl açıklayabiliriz? Basının, sürekli desteklenmesi gerektiğini ve demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu unutmamamız gerekir. Bu duygular içinde, “Çalışan Gazetecilerin Günü”nü candan kutluyorum” dedi.
Halit Türkkan’dan sonra duygusal bir konuşma yapan Orhan Güzel, tüm gazetecilerin gününü kutladıktan sonra yazılı açıklama yaptı. Güzel’in yazılı açıklaması aynen şöyle:
“Siyasete girdikten sonra sizleri yakından tanıma fırsatım oldu. Sizleri tanıdıkça dürüstlüğe, eşitliğe ne kadar özen gösterdiğinizi gördüm. Bunlar sizlere daha çok güvenmemi sağladı. Farklı partilere oy vermiş olsak da, haksızlıklar karşısında ayırım yapmadan, doğruları arama konusunda her zaman sürdürdüğünüz onurlu mücadelelere şahit olduk.
Karacabey’in en eski gazetecisi olarak maddiyata önem vermediğinizi bilmeyenimiz yok gibidir. Meltem Gazetesi’ne gelen garip ve çaresiz insanların dertlerine derman olabilmek için nasıl çabaladığınızı hayranlıkla izledim. Karacabey’de sizler gibi gazetecilere sahip olduğumuz için şükrediyorum. İnşallah, demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olarak gördüğümüz basın emekçilerinin nice çalışanlar gününü hep birlikte kutlarız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.