Köylü gibi yaşayıp, şehirli gibi vergi ödeyeceksiniz!

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi, köy ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Ziyaretler kapsamında Bakırköy, Dağkadı, İsmetpaşa, Beylik ve Harmanlı köylerine giden MHP'liler, “Büyükşehir Yasası ve Mera Kanunu” hakkında bilgilendirme toplantıları yaptı.
Köylülerle tarım ve hayvancılık konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunan ilçe yöneticileri, sorunların çözümünde Bursa milletvekilleriyle irtibat halinde olacaklarını söyledi.
Yeni Büyükşehir Yasası'nın adaletsiz bir sistem olduğuna dikkat çeken MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, “Köylümüz yeni yasa sayesinde 27 kalem vergi ile karşılaşacak. Köylü gibi yaşayıp şehirli gibi vergi verecek. Büyükşehir'in sorunlarını çözemeyen bir başkan, en ücra köye nasıl hizmet götürecek? Acaba şimdi gözden ırak olan gönülden de ırak mı olacak?” dedi.
Şehirli bir insanın 100-150 metrekare evine emlak vergisi verirken, köylünün 600-650 metrekarelik bahçeli evine yüzde 100 arttırımlı emlak vergisi ödeyeceğini kaydeden Kahraman, “Ülkemizin 29 ili Büyükşehir kapsamına alınarak ayrı bir kanunla, diğer 52 il de ayrı bir kanun ile yönetilecek. Bu durum anayasamızın eşitlik ilkelerine aykırıdır.
    Türkiye'nin en borçlu ili Büyükşehir yasasının uygulandığı Kocaeli'dir. Bu gerçekler göz önünde iken hala bu yasayı dayatmanın mantığı nedir?
Eyalet sisteminin altyapısını oluşturacak, ülkemizi kısır bir döngüye sokacak bu yasaya karşıyız. Bir zamanlar köylü milletin efendisiymiş, şimdi ise evinin bile efendisi olamıyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.