Karacabeyliler Derneği’nden Folklör Festivali

Bursa Karacabeyliler Derneği, 19 Temmuz 2017 tarihinde saat 19.00’da Atatürk Stadyumu Meydanı’nda 12 yabancı ülke halk dansları ile folklör ekiplerinin gösteri yapacağı “Karacabeyliler Derneği 1. Uluslararası Halk Dansları – Folklör Festivali” düzenleyeceğini duyurdu.
Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dernek Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Hasan Kahraman, şu ifadelere yer verdi: “Bizler 2011 yılından bu günlere kadar yaklaşık 7 yıldır dernek yönetiminin çeşitli kademelerinde görev aldık. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de ilk önceliğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz oldu. Aynı şekilde kültürel faaliyetlerimizin devamı esas alınarak Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Bay ve Bayan Efe Zeybek ekipleri, Yıldız Çocuklar – Orta Yaş Çocuklar – Gençler Halk Oyunları ekibi gibi 300 kişilik bir eğitim ordusuyla halk oyunları ve müzik gurupları oluşturarak Kültür Bakanlığı’na proje geliştirdik. Bu sayede Kültür Bakanlığı’nın faaliyet listesine girebilmeyi başardık.
Bu çeşitli branşlardaki guruplarımızın gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki resmi festivallerden davetler alarak birçok yabancı ülkede yapılan festivallerde başta ilçemiz Karacabey ve ilimiz Bursa olmak üzere ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik, ay yıldızlı bayrağımızı büyük bir onurla dalgalandırma şerefine nail olduk.
Bu yıl da gitmiş olduğumuz ülkelerde tanıştığımız guruplar bizlere Türkiye ve Bursa’ya gelmek istediklerini bildirdi. Bizler de yönetim kurulu olarak, Uluslararası Halk Dansları – Folklör Festivali düzenleme kararı aldık.
Atatürk Stadyumu Meydanı’nda 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 19:00’da gerçekleşecek olan etkinliğimiz, kendi halk oyunları ekiplerimiz ve Türk Sanat Müziği Koro’muzun gösterileri ile start alacak. Daha sonra da 12 yabancı ülke halk dansları-folklör ekipleri gösterilerini yapacak. Festivalimize; Azerbaycan, Balkarya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Makedonya ve Romanya’dan halk dansları ve folklör ekipleri katılacak. Festivalimizin Bursa’da yapılan diğer organizasyonlardan farklı olarak hiçbir kurum ve kuruluştan destek talep edilmeden yapılan bir etkinlik olmasıdır.”
Karacabeyliler Derneği’nin kimseyi örnek alan değil herkese örnek olan bir dernek olduğuna vurgu yapan Başkan Yüksel Ceylan ise, “Şunu açıkça ifade etmem gerekirse, böyle uluslararası bir organizasyonu yapmak ancak Büyükşehir Belediyeleri’nin altından kalkabileceği işlerdir. 12 farklı ülkeden yaklaşık 260 kişiyi Bursa’da 3 gün boyunca konuk edeceğiz. Tüm bu masrafları kendi imkanlarımız ve Karacabeyliler’in katkılarıyla karşılayacağız. Karacabeyli olup da Bursa’da faaliyet gösteren ve her zaman olduğu gibi bu festival projemize destek olan Karacabeyli firmalarımıza şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Gerçekleştireceğimiz bu güzel festivale tüm Karacabeyli hemşehrilerimizin yanı sıra, Bursa’da yaşayan Karacabeyliler ile tüm Bursa halkını bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.