Karacabey’e Kolej geliyor!

Karacabey’e, özel bir okulun sahibi tarafından 10 milyon lira maliyetli Cumhurbaşkanlığı Külliyesini andıran kolej inşa edileceği bildirildi.
İlçede özel eğitim kurumu açan Mehmet Erbil, 30 yıllık öğretmenlik hayatının ardından ilçeye bağlı Şahin Mahallesi’nde 12 bin metrekarelik alana Cumhurbaşkanlığı Külliyesini andıran projeyle özel bir kolej yaptıracak.
Erbil, yaptığı açıklamada, projede ana okulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen lisesi olmak üzere ortalama bin 100 öğrenci kapasiteli bir eğitim kompleksi yapmayı planladıklarını söyledi.
Projenin 4 bin metrekare kapalı bir alan içereceğini belirten Erbil, kalan kısımların da yeşil alan olacağını ifade ederek, “İçinde spor alanları ve yeşil alanlarda bulunuyor ama en önemlisi projede botanik bir bahçe yapacağız. Burada gerekirse endemik türlerle ilgili çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Her birim için ciddi bir ön çalışma yaptık. Her birimde özellikle laboratuvarlara çok ciddi önem verdik. Çünkü artık bilgi çağı çok hızlı ilerliyor. Sadece üniversiteye öğrenci yetiştirmek yada ilköğretimde okuma yazmayı öğretmekten ziyade kişisel gelişimle birlikte bunu tamamlamak istedik.” diye konuştu.
Erbil, okulun mimari projesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesine benzediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bunun sebebi şu. Sayın Cumhurbaşkanımızın her şeyin milli olması sözünden yola çıktık. Bu proje de görüntüsüyle, mimarisiyle milli olduğunu ifade etsin istedik. Karacabey aslında baktığımız zaman çok kenarda bir yer gibi görünüyor ama ülkemizin önemli yerlerinden bir tanesidir. Burada insanlar barış içinde yaşıyor. Güvenlik olarak da sorunun olmadığı bir yer. Burada halk bize çok ciddi şeyler verdi. Bizim de bir şeyler vermemiz gerekiyor. İşimiz bitti hemen kaçalım diye düşünmedik. O nedenle yatırımımız buraya yapıyoruz. Çalışmalar 5-10 gün içerisinde başlayacak. Nisan ayı sonunda tamamlanmış olacak. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılına yetişmiş olacak.”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçede son zamanlarda çok ciddi yatırımların ve gelişmelerin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Öğrencilerin bu komplekste sadece teori değil uygulamalı eğitim de alacağını aktaran Özkan, “Kendi eğilimleri, kabiliyetleri noktasında yönlendirilmeleri ve meslek tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapmaları mümkün olacak. Bu noktada gayret gösteren yatırımcımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel yatırım Karacabey’e şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.