Karacabey tek yürek oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin birinci yılında Karacabey tek yürek oldu. Meydana akın eden 7’den 70’e binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında Karacabey’de bir çok etkinlikle birlikte “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi ve 2 gece boyunca demokrasi nöbetleri tutuldu.
Karacabey Kaymakamlığı’nın 11 Temmuz Salı günü ilçe protokolünün şehit kabirlerini ziyareti aynı gün İlçe Müftülüğü’nce organize edilen Mevlüd-ü Şerif’le başlayan, ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı’ Perşembe günü Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KİHMED işbirliği ile “Türkiye’nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi” konulu Resim Sergisi’nin açılmasıyla devam etti. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği törende yaptığı eserle birinci olan Karacabey Ortaokulu öğrencisi İrem Saygısever’e; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, ikinci olan İstiklal Ortaokulu öğrencisi Deniz Akbaba’ya Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak ve üçüncü olan Karacabey İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Büşranur Temiz’e ödülünü KİHMED Başkanı Zeki Demir takdim etti.
Geçtiğimiz Cuma günü ise 15 Temmuz şehitleri anısına Kur’an- Kerim Tilaveti ve Hatmi Şerifler İlçe Müftülüğü tarafından okutuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 1. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle birlikte Cumartesi ve Pazar gecesi tutulan demokrasi nöbetleriyle son buldu.
15 Temmuz Cumartesi akşamı ellerinde Türk bayraklarıyla esnafından çiftçisine, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına Karacabey halkının akın ettiği ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’ mehter takımı eşliğinde M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’ndan başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırıldı. Yürüyüşe; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, Emniyet Müdürü Arif Günal, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, KTSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ile tüm yöneticiler, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol ve yönetimi, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Milli Birlik Yürüyüşü’nde meydanı hınca hınç dolduran binlerce vatandaş slogan atarak Fetullahçı Terör Örgütü’nü lanetledi. Karacabey Roman Derneği’de ’15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz” yazılı pankartla yürüyüşe büyük katılım sağladı.
Milli Birlik Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programa geçildi. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Köprüsü’nde yaptığı konuşma Cumhuriyet Alanına kurulan dev ekrandan canlı yayınla sunuldu. Belediye Başkanı Ali Özkan ve Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun konuşmalarıyla devam eden programda, milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Başkan Özkan yaptığı konuşmada “Tarihe geçecek o kara geceyi aydınlığa çeviren, toplara ve tanklara iman gücüyle karşı koyan halkımız, bir kez daha söz konusu vatan olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi” dedi. Özkan, “15 Temmuz gecesi 250 şehidimiz, binlerce gazimiz ve topyekün Müslüman Türk milletinin verdiği şanlı direniş mücadelesini hafifletmek istiyorlar. Fakat verilen mücadele Türklerin iliklerine kazınmıştır. Hiçbir zaman da 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz hafızalarımızdan silinmeyecektir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan diyerek kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız, bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanımızı dindirtmeyeceğiz. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum, bütün gazilerimize de sağlıklı mutlu, huzur içerisinde uzun bir ömür temenni ediyorum. Müslüman Türk milletine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına icabet ettikleri için ve demokrasiye, milli iradeye, ezana, bayrağa, mukaddesata, vatana sahip çıktıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Alanı’nda toplanan aziz Karacabeyli hemşerilerime de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlçe halkım demokrasi mücadelesinden hepiniz alınlarınızın akıyla çıktınız. Demokrasi nöbetlerine katılarak evlatlarınıza, torunlarınıza, sizlerden sonra gelecek nesillere hayırlı bir miras bıraktınız. Hepinize saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’da günün anlam ve önemine değinen konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yolcu, “15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütü mensupları hızla büyüyen Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştı ama başaramadı, asla da başaramayacaklardır. İstiklal Marşımızın ilk kelimesi ‘Korkma’ diye başlıyor. Allah’ın izniyle biz hiç korkmadık ve hiçbir zaman korkmayacağız. Bu büyük ülkeyi potansiyeli itibariyle olması gerektiği yere hep birlikte taşıyacağız. Dil, din, ırk, mezhep, siyasi düşünce, felsefi inanç ayrımı gütmeksizin bir olarak, iri olarak, diri olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya, her sorumluluğu üstlenmeye hazırız. İnşaallah milletimiz bir daha böylesi acı olayları yaşamaz ve gönül coğrafyamızdaki insanlarımızla beraber, hep birlikte daha güçlü bir Türkiye ideallerimizi hayata geçiririz. Geçen senede yaklaşık 1 ay süren demokrasi nöbetlerine katılımlarından dolayı Karacabey halkıma teşekkür etmiştim. Bugün seneyi devriyesi ve siz yine buradasınız, bu coşkuyu birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum ve gazilerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri ve Gazileri anısına İlçe Müftülüğü’nce Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu. Saat: 00.13’de de İlçe Müftülüğü’nce tüm camilerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına selalar verildi. Saat 00.30’da da 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu 249 uçan balon Karacabeyli vatandaşlar tarafından gökyüzüne bırakıldı. Programda daha sonra Erdem ve Kürşat ikilisi sahneye çıktı. En sevilen kahramanlık türkülerini seslendiren başarılı ekip, büyük alkış aldı. Gecede ayrıca, Karacabey Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz filmi ise beğeni topladı.
Saat: 02.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yaptığı konuşması dev ekrandan canlı yayınlatıldı. Son olarak da 04.30’da Ulu Camii’de sabah namazında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehit ve gazileri anısına İlçe Müftülüğü tarafından dualar yapıldı. 16 Temmuz Pazar gecesi de devam edilen demokrasi nöbetine de ilçe halkı yine yoğun katılım sağladı.
Karacabey Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili Anı Defteri’ne ise Karacabeyliler büyük ilgi gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.