“Karacabey hak ettiği gibi yönetilmiyor!”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkan Vekili Fahri Köfteci, ilçe içindeki yol, kaldırım, alt yapı ve kanalizasyonun Karacabey’e yakışmayacak derecede yetersiz ve bozuk olduğunu iddia etti. Seçim öncesi halka verilen vaatler ve söylenenlerin sadece lafta kaldığını ileri süren Köfteci, yaptığı yazılı açıklamasında Karacabey’in hak ettiği gibi yönetilmediğini savundu.
MHP İlçe Başkan Vekili Fahri Köfteci, şu açıklama ve eleştirileri yaptı: “Belediyenin görev ve sorumlulukları 5393 sayılı kanunun 14 ve 15. maddelerinde belirtilmiştir. Bunların içinde en önemlileri; imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar, ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikah gibi hizmetleri yapmak ve yaptırmaktır.
2014 – 2019 arası 5 yıl için seçilen Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan, yapılan ve yapılacak işlerin belirtildiği ‘İcraat Kitapçığı’nda; “Başarımızın sırrı: ortak aklın gücü ve sürekli istişare kültürüdür, ilçe sakinlerimizle sürekli iletişim halinde, Karacabey halkının beklentilerine ve taleplerine en iyi şekilde yanıt verebilmeyi öncelemekteyiz.” demektedir.
Vaatler ve söylenenler sadece kitapçıkta kalmış olacak ki; bunun en net göstergesi Karacabey içindeki yol, kaldırım, alt yapı ve kanalizasyonun ilçeye yakışmayacak derecede yetersiz ve bozuk olması gelmektedir.
Karacabey’in uçlarında bulunan Yeni Mahalle, Mecidiye Mahallesi ve Saadet Mahallesi, merkez ilçemizin en çukur mahalleleri olup, yol durumları bozuk, yağmur suyu ve katı atık kanalizasyon sistemleri her yağmurda tıkanarak taşmakta, insan sağlığı açısından tehlike arz etmektedir.
Sayın Başkanımız, şehir merkezi ve kırsal mahallelere 132 bin m2’lik parke taşı uygulaması gerçekleştirildiğini, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 1 yılda 55 bin ton asfalt kullanarak, ilçenin en ücra köşelerinde gerçekleştirilen bu çalışma neticesinde vatandaşların toz ve çamurdan kurtarıldığını belirtmektedir.
Buna teşekkür ediyoruz fakat; bu kadar güzel hizmetten ne yazık ki Saadet Mahallesi Muhtar Aziz Eren Sokak sakinleri Temmuz ayından beri nasibini alamamış, 6 aydan beri yağmur öncesi toz, yağmurla beraber çamur içinde yaşamaya mahkum bırakılmıştır. Pansuman tedavisi şeklinde şimdiye kadar, Sığırönü’nden Saadet Camisi’ne doğru 30-40 metre yola aralıklarla 4 kamyon mıcır dökülmüş, kaldırımdan 30 cm aşağıdaki yol yükseltilerek kaldırım seviyesine çıkmış, yağmur ile oluşan sel, ev ve depoları tehdit etmeye başlamıştır. Her yağmurda bozulan, su dolu çukurlar oluşan yola sadece mıcır attırıp düzeltmek ise, “Adım Hıdır, elimden gelen budur” olsa gerek…
Diğer mahalle ve sokakların birçoğunda da durum bundan farklı değil. Belirttiğiniz gibi parke taşı döşeniyor, çok güzel, bir süre sonra altyapı çalışması adı altında su, elektrik, telefon ve optik fiber kablo için, tabiri caizse biri açıyor, biri kapatıyor, bir süre sonra diğeri başlıyor, bir türlü bu çalışmalar bitmiyor, yol ilk yapıldığı güzel haline bir türlü getirilmiyor, getirilemiyor.
Yukarıda belirttiğim çukur mahallelerde kanalizasyonların sık sık tıkanmasının en önemli sebepleri; 40 kırsal mahallenin alt yapısı, BUSKİ tarafından 2000’lik boru kullanılarak yenilenmesine rağmen, ne hikmetse nüfus yoğunluğu çok fazla olan merkezde, ilerisi düşünülmediğinden 1000’lik boru kullanılması, eğimin az olması, hemen hemen her sokakta inşaat çalışması olup, yol kenarlarına kamyonla gelen inşaat kum ve çakıl malzemelerinin, yağmurla oluşan sel nedeniyle, mazgallardan girerek, boruları tıkamasıdır.
İnşaatlardan sonra yapı bitmesine rağmen kaldırımların bozulmuş hali ile bırakılması da ayrı bir sorun. Mahalle yollarında 177 bin ton altyapı malzemesi kullanıldığı, 40 yıl önce yapılan ve işlevini yitiren kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin yenilenmesi için BUSKİ tarafından 170 milyon TL tutarında yatırım yapılacağı, yapılmakta olduğu belirtilmekte, inşallah bu problemlere çözüm ve şifa olur.
Yol denince hep aklıma Boğaz yolu geliyor nedense? Tamam, bu yolun yapılması Karacabey Belediyesi’nin görevi değil, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları’nın işi. Boğaz yolu yapılmadan, Kurşunlu yolu genişletme çalışmalarının yapıldığı, hatta bitme aşamasına gelindiği belirtiliyor.
Turizm cenneti diyoruz, gerçekten güzel proje çalışmaları yapılıyor, tamam da, bu güzellikleri görebilmek, yaşayabilmek için sağ salim, yıllardır aynı şekilde olan o daracık yollardan gidip gelebilmek gerçekten usta şoförleri bile çok zorluyor. Bu yaz bir hafta sonu baktım ki Boğaz yolunda çalışma var, çok sevindim, hele şükür bir şeyler oluyor, rahat edeceğiz diye. Yola zift dökülüyor, arkasından bolca iri mıcır atılıyor ve presleniyor, araçlar geçtikçe bu mıcırlar yolun belli bölgelerine dağılıyor, o da ne birçok aracın ön camları mıcır çarpması sonucu kırılıyor. Hiç yapılmasa daha iyiydi, hem çile hem zarar.
Bu arada yazmadan geçemeyeceğim, 2014 yılı ilk ayları, Bursa Valiliği’nin düzenlediği belediye ve kamu kuruluşlarının icabet ettiği yapılan işlerle ilgili il koordinasyon toplantısına Karacabey Belediyesi’ni temsilen katılma şerefine nail olmuştum. Konuşma sırası Karayolları Bursa Şube Müdürlüğü’ne geldiğinde sayın yetkili, “Karacabey – Boğaz yolu yapıldı” demez mi! Demek ki biz Karacabey’ de yaşamıyoruz, görmüyoruz hayret. İnşallah bu yol ilk planda programa alınıp, genişletilerek üç şerit halinde yapılır da hep beraber emeği geçenlere hayır dua ederiz. Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu projeleri de bu yol bitiminde daha da değer kazanır.
Birlik beraberlik içinde, daha yaşanabilir, tozsuz, çamursuz, temiz, yeşili bol, güzel bir Karacabey diliyorum, sevgi ve saygılarımla.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.